Renault Megane: versnellingsbak

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Ik heb hier een mergane 1.6 staan en deze doet niets als ik hem in een versnelling zet. Maakt niet uit welke versnelling, je hoort bij alle een zacht ratelend geluid dat met het toerental meegaat. De aandrijfassen zijn goed en het geluid lijkt van het differentieel te komen. Is dit los te vervangen of is het beter om een bak op de sloop te halen?

koen6346

Geplaatst door koen6346 , lid sinds 16 jaar geleden

6 Reacties

ricky PRO, 14 jaar geleden

Haal dan eerst de bak eraf,de koppeling kan ook nog stuk zijn.

Ricky,

koen6346, 14 jaar geleden

Als het de koppeling zou zijn, zou ik toch ook iets aan het pedaal moetten voelen? En hij ontkoppelt wel gewoon.

wim12199 PRO, 14 jaar geleden

Dat is niet zeker, als de kern van de koppelingsplaat gebroken zit, voelt de koppeling zelf nog altijd goed aan, maar ben je wel de aandrijving kwijt, je zal hem toch eerst moeten demonteren voor zekerheid te hebben.

abc PRO, 14 jaar geleden

haal de linker as er maar uit waarschijnlijk is de borgveer van de holloe diff tandwiel afgebroken en naar buiten gekomen waardoor je geen aandrijving hebt .even een nieuwe borgveer monteren en klaar

abc PRO, 14 jaar geleden

al iets gevonden?

koen6346, 14 jaar geleden

Jep, vandaag een andere bak eronder gehangen. Alle tanden van het differentieel af ongeveer.
Toch allemaal bedankt voor de reacties!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.