Renault Espace: Vervangen distributieriem

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v

Wat te vernieuwen bij vervangen distributieriem. Ik krijg tegenstrijdige berichten. Riem, spanrollen en WEL of NIET extra tandwielen?

Beemster

Geplaatst door Beemster (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

8je (0) PRO, 17 jaar geleden

Vervang altijd de spanrollen. Het laatste wat je wilt is nu een riem vervangen, en over een maand ontdekken dat je een spanrol lawaai maakt. Tandwielen vervangen is niet nodig.
De dealer kan je een complete distributieset leveren met de noodzakelijke spanrollen.

Beemster (0), 17 jaar geleden

Beste Bert,
Mijn probleem is dat de dealer aangeeft dit wat jij aangeeft ook gedaan te hebben maar hij maakt nu lawaai alsof het een diesel is, ik ben bij een renault dealer geweest die zegt dat dit komt omdat men ook het nokas tandwiel had moeten vervangen, wat is nu waar. En hoe krijg ik dit probleem opgelost, of staat de riem zelf misschien niet op tijd? (auto rijdt overigens prima)

kawaZ750 (0) PRO, 17 jaar geleden

Normaalgesproken hoef je de verstelbare nokkenaspoelie niet te vervangen. In dit geval heb je denk ik pech, want het lijkt erop dat je poelie toch kapot is. Als dit geluid er nog niet was toen de riem vervangen werd, was dit niet te voorzien.

Beemster (0), 17 jaar geleden

Hallo Haan bedankt voor je antwoord.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.