Renault Clio: Verwarming doet het niet

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Als ik de aanjager aanzet krijg ik even warme lucht en even daarna alleen lauwwarme lucht, alsof er niet voldoende doorstroming is. Motorkoelvloeistof temp is oke en kachel warm/koud bediening werkt.

Ik heb zelf zitten denken dat de kachelradiator dicht zit.
Heeft iemand een ander idee naar de oorzaak.

Mocht het zo zijn dat het aan de kachelradiator ligt is het moeilijk deze te demonteren?

Ben Boelen

Geplaatst door Ben Boelen (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

biged1971 (0) PRO, 15 jaar geleden

is zeer zeker je kachelradiator.
demontage is niet makenlijk je kunt hem zien zitten maar het dashboard moet naar vooren om hem eruit te kunnen halen en daarna alles ontluchten.
je zou een reiniger kunnen proberen.

Ben Boelen (0), 15 jaar geleden

[quote=biged1971]is zeer zeker je kachelradiator.
demontage is niet makenlijk je kunt hem zien zitten maar het dashboard moet naar vooren om hem eruit te kunnen halen en daarna alles ontluchten.
je zou een reiniger kunnen proberen.[/quote]
Wat voor soort reiniger? Een reiniger die je in je koelsysteem gooit?

biged1971 (0) PRO, 15 jaar geleden

je kunt bij de autospeciaal zaak een blikje kopen van forte .
dit gooi je bij je koelvloeistof (in je expantievat)
dan de instucties opvolgen op het blikje(flesje) je moet daarna wel het gehele koelsysteem leeg halen en opnieuw vullen., het kan zijn dat het helpt maar niet altijd ik geef je geen garantie dat hij 100 % wordt.

vletter (0) PRO, 15 jaar geleden

Dan moet je wel een expansievat hebben wat doorstroomt.Als je een expansievat met maar 1 slang hebt dan moet je de toevoeging direct in de radiator doen (eerst wat koelvloeistf aftappen).

biged1971 (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=vletter]Dan moet je wel een expansievat hebben wat doorstroomt.Als je een expansievat met maar 1 slang hebt dan moet je de toevoeging direct in de radiator doen (eerst wat koelvloeistf aftappen).[/quote]
dit heeft een clio..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.