Renault Laguna: verwijderen deurklink RA deur

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,9

Ik moet het deurslot vervangen van mijn RA deur. Aan het slot zitten 2 kabels 1 voor de binnen klink en voor de buiten klink. Om de kabel van de buiten klink te kunnen koppelen aan het slot moet ik de buitenklink (hantvat waarmee je de deur opent) verwijderen van de deur. Hoe demonteer ik de buitenklink van het deurpanneel?

m.vr.gr.

H.Leemhuis

hleemhuis

Geplaatst door hleemhuis (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

johan466 (0), 14 jaar geleden

Deze kun je verwijderen door het dopje aan de binnenkant van de deur zijkant van de deur zeg maar beetje achter het rubber er uit te halen.
als je dan met een lasdraadje een haakje maakt kun je door dat gaatje een hevel aan trekker dan kun je het dopje voor de kruk er uit trekken en dan kun je de deurklink naar buiten schuiven en eruit pakken.
gr

biged1971 (0) PRO, 14 jaar geleden

bijna goed, maar dit is voor een megane 2.
er zit namenlijk een torkx schroef nummer 20 die los draaien en de buitenste klink verwijderen

hleemhuis (0), 14 jaar geleden

Heren, jullie hadden het bij het juiste einde er zit een tokx welke losgedraaid moet worden daarna kan de klink worden verwijderd.Als je het een keer weet is het niet moeilijk meer (maar dat is met alles zo) bedankt voor de adviezen, het nieuwe slot zit er inmiddels in en alles werkt weer perfect.

johan466 (0), 14 jaar geleden

ja klopt het is een torx mijn fout sorry:)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.