Renault megane hatchback: vocht in interieur

Bouwjaar: 1999

Bij vochtig weer ontwasemt de kachel nauwelijks. Sterker nog hij zorgt voor extra condensvorming, dramatisch. Op de hoogste stand komen er zelfs waterdruppeljes uit het ventilatierooster. Volgens mij zit er behoorlijk wat water in het kachelhuis onder het dashboard. Hier komt een geluid als van een kabbelend beekje vandaan. Vanuit daar lekt het op de vloermatten. Deze zijn dan ook door en door nat. Deze megane heeft geen airco. Het niuveau van de koelvloeistof is ook constant dus daar komt het niet vandaan. Weet iemand de mogelijke oorzaak en oplossing?

Jan4997

Geplaatst door Jan4997 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Safrane10698 (0), 19 jaar geleden

Bij je ruitenwissers onder die plastic afdekplaat (gaas)zit waarschijnlijk veel rommel zand en takjes en dan kan het water niet weg lopen door de afwatering maar loopt het je auto in. De afwatering moet trouwens (denk ik) uitkomen in je wielkasten.
Misschien kan je dit controleren door een tuinslang op dat gaas neer te leggen en kijken of het water bij je wielen uitkomt.

erwin2915 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ja wat sebastiaan zegt ben ik mee eens zou ik ook doen je kan het gaas (parevan) ook zo weghalen is neit zoveel werk kun je het zo schoon maken.

Jan4997 (0), 19 jaar geleden

Ondertussen is het probleem na een grondige droogbeurt(alle matten en ondermatten uit de auto gehaald)niet meer opgetreden.
Ik vermoed dat een combinatie van parkeren op een hellend vlak en een beste storm met dito neerslag hebben gezorgd voor een vol kachelhuis, waarvandaan het in het interieur is gelekt.
Het probleem doet zich nu al maandan niet meer voor.
de paravan openingen heb ik gecontroleerd . Die waren gewoon schoon.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.