Renault Clio: Vocht onder de achter matten

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Paar jaar geleden een 2e hands Renault Clio gekocht en heb steeds last van enorm veel vocht onder de achtermatten. En met vocht bedoel ik eigenlijk kledder nat!
Ik heb in de zomer de auto onder de sproeier gezet maar kan geen lekkage ontdekken en hij is er ook al een keer voor bij de garage geweest waar ik hem gekocht had.
Met de winter en vorst in het vooruitzicht zie ik het alweer gebeuren dat ik naast de buitenkant te krabben ook de binnenkant van de ramen moet krabben.
Hoe kan ik van het vocht afkomen?
Zijn er ergens droogkamers waar je een auto een etmaal in zou kunnen zetten zodat ie weer droog wordt?
Ik kan mij tevens niet voorstellen dat ik de enige ben met een Clio die dit vocht probleem heeft.
Wie heeft er een oplossing?

Smittie67

Geplaatst door Smittie67 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

voyager (0), 10 jaar geleden

Ik zou denken om de binnenkant van de auto te drogen aan een autospuiterij. Niet de eerste waar je aan zou denken.Wel, die hebben verwarmde ruimtes( plm 70-80graden), mogelijk kun je de auto in het weekeinde daar neerzetten en tegen een vergoeding laten drogen.
Verder is een rookmachine mogelijk oplossing voor jou probleem.Zet die eens binnen aan en je ziet waar de rook vandaan uitkomt.Heb je schuifdak?Heb je de bekleding rond achterklep af gehad?daar zouden een paar afvoer slangen kunnen zitten die verstopt zijn.

Smittie67 (0), 10 jaar geleden

Bedankt voor de autospuiterij tip.. Die optie kan ik zeker eens gaan opvolgen.
Nee, ik heb geen schuifdak en ook niet de bekleding rond de achterklep los gehad maar ik kan wel eens naar de afvoerslangen gaan kijken.
De afvoerslangen bij de luchtinlaten heb ik al een keer leeg gehaald, doorgestoken en door laten stromen met schoonwater.
Ik begin echt een beetje te balen van dit vocht probleem..
Thanks voor je sugestie

teunissen (0), 10 jaar geleden

bij bepaalde verdachten punten de auto aan de buitenkant inspuiten met een sopmengsel en vervolgens aan de binnenkant blazen met lucht, dsan krijg je aan de buiten kan zeepbellen.
Zo kun je zien waar eventueel een lek zit.

kaleido 1 (1290) PRO, 10 jaar geleden

5 deurs auto ? dan is de afdichting achter de bekleding van de achterportieren een verdachte , deurbekleding verwijderen en afdichting controleren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.