Renault 19 1993: Voorruit APK afkeur?

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: C3J-E7, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 43

Beste mensen,

De voorruit van mijn Renault 19 heeft twee enkelvoudige scheuren zonder vertakkingen. De eerste uit 2017, de tweede uit 2019. De eerste (lange) scheur was in 2017 en 2018 geen afkeur. Bij de keuring in 2019 is de voorruit met de tweede scheur afgekeurd. De keurmeester keurde het af vanwege 'het algemene beeld' (dus niet vanwege vertakking). Volgens artikel 93.1.A. zijn enkelvoudige scheuren echter wel toegestaan. Ik kreeg na de keuring geen APK formulier, dus er was geen artikel waar hij zijn uitspraak op baseerde.

Voorafgaand aan deze vraag heb ik diverse fora gelezen, maar duidelijkheid vond ik daar niet. Ook heb ik gebeld met de RDW en de keurmeester daar gaf aan dat enkelvoudige scheuren geen APK afkeur zijn. De scheuren liggen op een bepaald punt vlak bij elkaar, maar ze zijn nergens direct verbonden.

Voor jullie beeld: het is de auto die mijn vader in 1994 kocht en ik besteed er graag tijd en geld aan. Echter, als de voorruit wettelijk gezien niet hoeft stel ik de dure vervanging (en laswerk) nog even uit. De auto is geschorst en als tweede/hobby auto reed ik er daarvoor al niet veel mee. Doel is om hem desondanks bij een andere garage opnieuw te laten keuren.

Graag hoor ik hoe jullie over de voorruit denken. Ik heb twee foto's toegevoegd.

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,

Jeroen Brus

Brus050

Geplaatst door Brus050 , lid sinds 1 jaar geleden

2 Reacties

Hans4040 PRO, 1 week geleden

Hier uitgelegt, doe er uw voordeel mee..
https://www.apkkeuringseisen.nl/apkkeuri...

    Hallo Hans, dank voor uw reactie en de link! - Brus050, 1 week geleden

kaleido 1 PRO, 1 week geleden

Is geen APK afkeur , herkeuring in beroep is ook een optie , uitleg staat ook in de apk regelgeving.

    <a href="/profiles/kaleido">@kaleido</a> 1: Dat vind ik zelf ook. Beroep ga ik zeker overwegen als de keurende garage niet overtuigend is. APK regelgeving inzake de voorruit ken ik inmiddels uit mijn hoofd. Bedankt voor je opmerking! - Brus050, 1 week geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 19 of stel zelf een nieuwe vraag.