Renault Kangoo: Voorruitenwisser doet het niet meer

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: D1.9

Van de week lag er veel sneeuw op de voorruit. De ruitenwisser kon hier niet tegenop en doet het niet meer. Wat is er stuk en waar moet ik het vinden? De zekering onder het dashboard is niet stuk. Ik hoor het vooruitwisserrelais ook klikken als ik de ruitenwisserhefboom bedien. Op de stekker bij de motor meet ik nergens spanning. Wie weet een oplossing? Ik heb helaas geen schema.
Timen

Smit10985

Geplaatst door Smit10985 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

biged1971 (0) PRO, 16 jaar geleden

zou toch al je zekeringen na gaan,symbolen bij de zekeringen zeggen niet alles , gewoon alle zekeringen even na kijken, anders een nieuwe motor

Smit10985 (0), 16 jaar geleden

[quote=biged1971]zou toch al je zekeringen na gaan,symbolen bij de zekeringen zeggen niet alles , gewoon alle zekeringen even na kijken, anders een nieuwe motor[/quote]
Ik heb de andere zekeringen wel bekeken maar ik zal ze stuk voor stuk doormeten. Als ik de zekering van de voorruitenwisser er uithaal dan hoor ik het relais niet meer klikken. De motor is denk ik niet stuk er staat gewoon geen spanning op de aansluitdraden in de stekker.

willyvan (5) PRO, 16 jaar geleden

motor gaan vaak stuk bij kangoo cq megane heb evt gebruikte liggen,wel altijd zorgen dat ruitenwissers niet vast zitten gaat de motor eraan zekkerring blijft heel heb er al diverse gehad

Smit10985 (0), 16 jaar geleden

Probleem opgelost. Er bleek toch spanning op de wissermotor te staan. Meting aan de aansluitstekker van de wissermotor gaat toch beter als je iemand anders de hefboom in de auto laat bedienen. Toen de motor maar gedemonteerd en er bleek dat er een stukje magneetmateriaal van de stator was afgebroken waardoor de rotor vastliep.
Nadat dit stukje verwijderd was, het het geheel weer gemonteerd en het wist weer als nooit te voren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.