Renault Megane: Vraag over gebruik Diesel Clean-Up

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 DCI

Hallo,

Ik heb een busje Diesel Clean-Up gekocht en wil dit gaan gebruiken voor mijn auto. Nu staat er in de gebruiksaanwijzing dat je het spul in je brandstoffilter moet doen en dan minimaal 3 km gaan rijden.
Op zich duidelijk maar mijn auto heeft een brandstoffilter wat je niet kunt openen, het is een soort cartridge die in zijn geheel vervangen wordt (zie afbeelding). Filter kost trouwens ook 40 euro.

Heeft iemand een tip over hoe ik dit het beste aan kan pakken ?. Is er een manier om toch de cleaner in het filter te krijgen ? Ik zou ook de tank bijna leeg kunnen rijden en dan het spul in de tank doen maar twijfel of dat een goede manier is. De cleaner komt dan op plaatsen waar het mischien niet de bedoeling is en er zal altijd wat achterblijven in de tank. Dit wordt dan wel bij elke tankbeurt verder verdunt.

Alle tips en ervaringen zijn welkom.

Bedankt.


[url=http://imageshack.us][img]http://img300.imageshack.us/img300/9907/...[/img][/url]

RolandK10257

Geplaatst door RolandK10257 , lid sinds 16 jaar geleden

4 Reacties

ksie PRO, 14 jaar geleden

Waarom wil je de cleaner toevoegen.

RolandK10257, 14 jaar geleden

Lijkt me nuttig rond deze km stand. (155000). Bij mijn vorige auto deed de garage (niet dealer) het altijd bij een grote beurt en APK. Nu wilde ik het eens zelf doen.
Ik ben er achter dat ik het verkeerde spul heb, er is ook een soort die je wel in de branstoftank doet. Dat lijkt me handiger in dit geval.

Bijvoorbeeld dit produkt :
http://www.valvoline.com/pages/products/...

hoogfrequent, 14 jaar geleden

Yip, gewoon 1x per jaar een middeltje bij de brandstof toevoegen. Wyns is ook ok.

RolandK10257, 14 jaar geleden

Ik heb het blikje inmiddels geruild voor dit :

[img]http://i10.photobucket.com/albums/a134/R...[/img]

Bedankt voor alle reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.