Renault TWINGO: Vreemd geluid

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: D7F F7, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 43

De auto heeft een tjilpend geluid bij naar links en rechts sturen waarvan ik de oorzaak niet kan vinden. Na een tijdje op de snelweg gereden te hebben dan komt er een geluid alsof er iets aanloopt, en dat is dan met name bij het minderen van snelheid. het maakt dan niet uit of de koppeling wel of niet ingetrapt is, het brommende geluid is er. Geef ik vervolgens gas (de neus van de auto gaat dan iets omhoog) dan verdwijnt het geluid weer.

Als er op de snelweg gereden is dan is dit geluid aanwezig op nagenoeg elke snelheid bij gas loslaten. Nogmaals, het maakt dan geen verschil of de koppeling wel of niet ingetrapt is.

Het linker voorwiellager heb ik vervangen omdat het daar weg leek te komen (die maakte ook lawaai op de brug bij ronddraaien) maar dat was helaas niet het probleem.

Ik hoop dat iemand dit probleem herkent en mij verder kan helpen!

Burgie

Geplaatst door Burgie (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

viper_ren (0) PRO, 5 jaar geleden

Zou het mogelijk zijn om een filmpje te maken zodat we het geluid horen?

Burgie (0), 5 jaar geleden

Zal proberen dit op te nemen

Burgie (0), 5 jaar geleden

Heb het geluid opgenomen maar dan moet ik eerst ook nog een YouTube account aanmaken? Zie geen mogelijkheden om een geluidsfragment te uploaden

viper_ren (0) PRO, 5 jaar geleden

Heb je geen Google account?

Via daar kan je het ook uploaden of Facebook

Burgie (0), 5 jaar geleden

geluidsfragment geconverteerd naar een .avi bestand want dan zou het als videobestand geüpload kunnen worden naar YouTube. Gedaan, maar krijg dan de melding dat het bestand niet geüpload kan worden omdat het o.a geen .avi bestand is????

Ik begrijp absoluut dat wat ik omschrijf heel lastig te beoordelen is zonder het geluid te horen, maar het is voor mij helaas niet te doen om het bestand hier te krijgen.

Burgie (0), 5 jaar geleden

We hebben zojuist wel met drie mensen in de auto gezeten, en het geluid komt van linksachter. Achter het stuur leek het van voor te komen wat dus niet het geval is. Wellicht is het iets met de trommelrem, met name ook omdat het op de snelweg ontstaat. Net of er dan iets warm wordt en begint aan te lopen.

De achterrem loopt wel volledig vrij, en het lager maakt geen geluid op de brug.

primera p11 (0), 5 jaar geleden

Zijn het geen gecupte banden?.
Die geven ook het geluid van een kapot lager.
Dat tjilpende geluid komt van de riem af.
Daar zit ook je stuurbekrachtiginig op.
De riem slipt met als gevolg dat gillende geluid.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.