Renault Megane: vreemd geluid bij de motor

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

Laatste paar dagen hoor ik een vreemd geluid ondetr de motorkap. Als ik motor gestart heb hoor ik het. Ergens in de buurt van dynamo poelie.Het verandert met de motor toerental.Enige tijd nadat ik de auto gestart heb gaat het weg.Als de boel opgewarmd wordt.In het begin was het nu en dan.Nu is het iedere keer als ik de auto gestart heb.Som komt het terug tijdens het rijden.Ik zou graag eerst v-snaar af willen halen om dan te luisteren.Alleen weet ik niet hoe ik de riem los moet halen.Wie weet meer ervan?Ik moet ook aangeven dat het een metalen geluid betreft.

warmijs

Geplaatst door warmijs (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

abc (0) PRO, 17 jaar geleden

is de waterpomp vervangen bij de vervanging van de distributieriem?de multiriem haal je er af door met een sleutel 13 de spanrol te verdraaien tegen de veer in

warmijs (0), 17 jaar geleden

distributieriem moet ik volgende maand vervangen maar die geluid kan van waterpomp komen dus? ja, ik moet wel af en toe wat water in sisteem bij vullen, zegt dat ook iets?

abc (0) PRO, 17 jaar geleden

dan is de waterpomp zeker verdacht voor het geluid en zou ik er niet te ver meer mee rijden voordat ie kappot loopt met forse motorschade als gevolg

kawaZ750 (0) PRO, 17 jaar geleden

kan heel goed de waterpomp zijn! geen meter meer rijden, alvorens de pomp gecontroleerd te hebben! gevaar voor ontregelen van de distributie!! dynamopoelies lopen ook wel eens kapot.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.