Renault Twingo: Vreemd geluid bij rijden rechts achterin.

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Gister een Renault Twingo gekocht. Helemaal leuk. Alleen nu ik alleen in de auto zit merk in dat er vanuit rechts achterin een vreemd geluid komt. Een beetje ter hoogte van de brandstofdop heb ik het idee. Toen we een proefrit maakten heb ik dit niet gehoord, we zaten met z'n vieren in de auto. Wat kan dit in godsnaam zijn, niet alleen is het vreselijk irritant, ik vraag me af of de auto wel goed is. Ook hoor ik als we na bv een verkeersdrempel weer naar beneden gaan een plop/plof vanuit dezelfde hoek komen.
Iemand een idee?

NB: Het is een piepend geluid. En is overigens voornamelijk op hobbelige wegen overduidelijk aanwezig. Op mooi asfalt zeg maar valt het mee (wel nog een beetje hoorbaar).

Twingotweety

Geplaatst door Twingotweety (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

web_surfer (0), 17 jaar geleden

een soortgelijk geluid gehad bij een laguna
veel zoekwerk en uiteindelijk op het spoor gebracht door een kennis (met laguna) waarvan de schokbreker een apk afkeur betekende
hij wist te vertellen dat de schokbreker een geluid maakte bij inveren (bonk)
toen maar de gok genomen mijn goedverende schokbrekers te vervangen

geluid weg en toch ook nog een beter veercomfort.

Twingotweety (0), 17 jaar geleden

@ Michael: Bedankt voor je reactie. Ik zal het bedrijf hier morgen op wijzen, dat dit misschien de oorzaak is. Want ik ga morgen wel even terug!

web_surfer (0), 17 jaar geleden

het geluid wat ik hoorde is redelijk te beschrijven als een metalen plaat die onder druk even buigt en weer terugschiet
laat je niet van de wijs brengen met de opmerking dat de schokbreker goed dempt en veert want ook ik had mijn schokbreker laten controleren en ook daar was het resultaat schokbreker is goed mankeerd niets aan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.