Renault Espace: vreemde tik links voor

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0 16v

Hallo,

Ik zit met wat vreemde geluiden in m'n espace.

-Als ik een bocht naar rechts maak dan hoor ik een grommend geluid voor bij het linkerwiel wegkomen (en het is volgens mij niet het wiellager).
Het gegrom wordt echt luid als je een lange bocht maakt en ook nog wat gas bij geeft bv een op- of afrit bij een snelweg.

-Het tweede geluid wat ik hoor is een harde tik, ook dit zit bij het linker voorwiel. Als ik het gaspedaal los laat en dan weer flink gas geef dan hoor
ik twee tikken (klong klong) achter elkaar en dan is het weer weg.

Zelf denk ik dat het uit de aandrijfas weg komt. Alleen toen ik vorig jaar de rechter aandrijfas kapot had, had ik meer klappende geluiden bij het nemen van een bocht.

Iemand enig idee waar ik het moet zoeken?

Frederik

Frederikensjoukje

Geplaatst door Frederikensjoukje (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Cliodennis (0), 15 jaar geleden

Als alle stuurdelen spelings vrij zijn dan moet het haast wel uit de homokineet komen. Controleer ook de versnellingsbak steun.

Frederikensjoukje (0), 15 jaar geleden

Hallo Dennis,

Is dit de steun onder de motor naar de bodemplaat? Hier was het rubber van gescheurd dus die heb ik vervangen, maar het probleem was hier niet mee verholpen.

hellbat (0) PRO, 15 jaar geleden

veerpootlager zit vast. Maak je stuurkogel los en probeer de poot met de hand te verdraaien, als deze vanzelf weer in de rechtuitstand terugkomt, veerpootlager vervangen ( zit bovenop de veer, tegen de carosserie ).

Groeten Marcel

Frederikensjoukje (0), 15 jaar geleden

motorsteun aan bestuurderskant is kapot, volgende week nieuwe plaatsen. Ben benieuwd.

Frederikensjoukje (0), 15 jaar geleden

Motorsteun vervangen aan bestuurderskant. Probleem opgelast. Bedankt voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.