Renault Espace: slissend druklager koppeling

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2 i

Al weer enige jaren rijd ik uiterst tevreden met deze Espace rond. Nu echter hoorde ik laatst de druklager . sjjjjj geluid maken in z'n vrij. Als ik het koppelingspedaal of arm(aan de bak) 5mm. omhoog til is het weg. Onder het rijden zal hij dan ook geluid maken maar dan hoor je het niet.
Volgens het WPHB licht het lager altijd tegen de drukgroep aan.
Om eerlijk te zijn hebben wij ook nog even niet de middelen om de komplete koppeling te vervangen, "als de bak er toch onderuit gaat is het slim om de hele koppeling te vervangen" volgens de garage, tja er staat al 175Dkm met de zelfde koppeling op.

Vraag 1 : Ik wil van de zomer nog naar Noord Italie, volgens deze en gene kan het nog lang aan met het druklager. Wie heeft hier ervaring mee?.

Vraag 2 : Ik zit er aan te denken om een trekveer aan de koppelings hendel te monteren zodat het lager niet meer tegen de drukgroep licht, en zodoende de levensduur te verlengt, Kan dit of moet het lager om een of andere reden tegen de drukgroep rusten ?

Heren technici wat is wijsheid.

Alvast bedankt voor uw antwoord,

Mvg Nico

nico1

Geplaatst door nico1 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan T (20) PRO, 15 jaar geleden

NICO DE ENIGSTE WIJSHEID IS TOCH DE KOOPELING COMPLEET TEVERVANGEN WANT ER IS NIEMAND DIE KANB ZEGGEN hoelang hij mee gaat want wie zegt er dat hij niet vast loopt en het druklager dan door de druk veer gaat dan sta je wel stil.
en natuurlijk het kan goed gaan maar ja rijdt je dan nog wel rustig naar italie.
wat die veer betrefd ja het is een lap middel kwaad kan het niet maar of het effect op lange remijn is dat weet ik niet.


groetjes jan.

tepper motors (0) PRO, 15 jaar geleden

vervang de koppeling maar, daar kom je geheid mee te staan.

er is maar in oplossing: compleet vervangen; plaat, drukgroep en druklager

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.