Renault Scenic: Waarschuwingslampje electronische storing gaat branden.

Bouwjaar: 2001

Van mijn Renault Scenic 1600-16V benzine, gaat als ik wegrij het gele waarschuwingslampje branden wat aangeeft een electronische storing,en de motor gaat over in een noodloop programma als ik herstart is het lampje uit en geen problemen meer.
De auto heeft pas een 60.000km beurt gehad bij de dealer en die hebben alles nagekeken en wat nodig is vervangen.Bij het uitlezen is nooit een storing gevonden.
Vraag weet iemand wat dit heeft te betekenen kan het kwaad want ik word er een beetje onzeker van?
Bij voorbaat mijn dank.

kerve

Geplaatst door kerve (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

sjaak r (0) PRO, 19 jaar geleden

Toch weer even naar de dealer en laten uitlezen. Als het storingslampje brandt dan staat er ook een storing in.

kerve (0), 19 jaar geleden

De dealer heeft hem vanmorgen uitgelezen geen storingen hij heeft ook de bobines losgenomen en gecontroleerd op vocht alles goed.Wat wel raar is dat het altijd met koude motor optreed en tijdens het optrekken voel ik al dat het mis gaat omdat hij dan niet opneemd hij houd in. De dealer heeft mij geadviseerd om als het lampje weer gaat branden niet mer te resetten maar gelijk naar hem toe te komen. Maar dat gaat niet altijd dat is het probleem.

kerve (0), 19 jaar geleden

Weet iemand misschien wat deze storing veroorzaakt want als deze storing optreed komt hij in het noodloopprogramma en als je stopt en opnieuw start loopt hij goed en heb je er weken geen last van.
Bij voorbaat mijn dank

dupl-u-18904-5dd148bf51d06+R.Kirpenstein (0), 19 jaar geleden

Ik heb zeer zelden wel eens hetzelfde probleem, opnieuw starten en het probleem is weg en er is inderdaad geen fout te bespeuren.
Het probleem dat ik er dan ook nog bij heb is dat de boordcomputer alles "nullen" blijft aangeven.

kerve (0), 19 jaar geleden

Hallo bedankt voor je reactie, nee bij mij gebeurt er met de boordcomputer niets die blijft gewoon werken.Het is alleen vervelend dat je niet weet wat het voor storing is en dat het ook niet uit te lezen is.Volgende maand gaan we op vakantie naar Kroatie en dan ga je toch niet lekker weg. Van de dealer krijg ik alle medewerking. Zodra ik iets weet laat ik het je weten via problemcar.

helsper (0), 18 jaar geleden

Ik heb bijna hetzelfde gehad met mijn Megane 1.6 RT. Storingslampje ging branden, motor hield in en stotterde. Na opnieuw starten was het lampje weer uit. Bij mij was het het vacuumslangetje van de MAP-sensor. Vervangen kostte niets.

kerve (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor je reactie ik ga er gelijk werk van maken bij de dealer,als het zo is laat ik het je wel weten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.