Renault Scenic: Cruise control achteraf inbouwen

Bouwjaar: 2004

Deze Scenic 1.5 DCI (diesel) heeft geen cruise control, wat de klant wel graag zou willen. Moet ik hem een universele cruise control adviseren, of heeft iemand ervaring met het inbouwen van een originele renault cruise control? Maakt het trouwens nog verschil of het om een diesel of benzine gaat.

Jansonius

Geplaatst door Jansonius (0) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi, janssen


kijk eens op de site van johngold.. daar kun je op type auto bestellen! een klikklak klaar systeem!

ook de prijzen zijn zo gek nog niet!


paul,

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik wist niet dat deze auto in Nederland wordt geleverd ZONDER cruise control. Is dit een import ...?

Originele cc inbouwen is geen optie ivm de kosten; stuurwielairbag, stuurwiel, draaibare doorvoer, etc.

Reagi (0), 19 jaar geleden

Je kan ook gebruik maken van de originele cruisecontrol zonder een airbag, stuurwiel enz. te moeten vervangen. Plaats gewoon een paar schakelaartjes met de nodige weerstanden en sluit deze aan op de bedrading, die ligt er in principe wel. De hoofdschakelaar kan je misschien origineel bestellen maar ook daar kan je wel iets op verzinnen (permanent aan bv.). Ik heb het al een aantal keer uitgevoerd voor een Laguna II en een Megane II, minstens even snel ingebouwd dan een universele en veel betrouwbaarder.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.