Renault Scenic: Waar op te letten

Bouwjaar: 2001

Ik ben me aan het oriënteren op een Scenic 1.6 uit 2001. Auto is dealeronderhouden en heeft bijna 100.000 gelopen. Waar dien ik op te letten alvorens aanschaf. Zijn er verder specifeike zwakke punten? Verder wat is een redelijke prijs? Mijn inruil is een Megane break 1.4 RXE bj 99 110.000 km. perfecte staat en dealeronderhouden.

pha

Geplaatst door pha (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ksie (0) PRO, 19 jaar geleden

distr riem laten vernieuwen met evt de waterpomp verder weinig problemen

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Waterpomp beslist laten vervangen als je de riem laat vernieuwen. Verder moet je de remschijven achter controleren of deze mooi glad zijn.

Anton468 (0), 19 jaar geleden

Ksie en Henkie, Zijn de waterpompen al verbeterd of zijn de nieuwe pompen het zelfde als de oude?

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

De pompen zijn wel goed maar hebben niet het eeuwige leven. Je vervangt toch ook de span- en geleiderol?

Anton468 (0), 19 jaar geleden

Henkie, ik moet over 15000km (totaal 250000km) de distributieriem laten vervangen en laat dan ook gelijk mijn 1e waterpomp vervangen. Ik heb het probleem met de betrouwbaarheid van de waterpomp bij andere merken nooit gehad. Ik ben blij dat je het hier op het forum wel leest, want de dealer maakt je niet wijzer dan dat je bent. Ik vind dat wel jammer dat ze dat er niet standaard bij doen of het je vertellen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.