Renault Megane: Water in de opbergruimte van de portieren

Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5 dci

Ra ra hoe kan dit.

Op onverklaarbare wijze krijg ik water in de opbergvakken van mijn portieren. De ene keer links en de andere keer rechts.
Rubbers gecontroleerd en deze zijn in goede staat.
Het vreemde is dat er alleen water in de opbergvakken staat en dat de rest van de protieren droog zijn. zelfs het opberg vakje wat afsluitbaar is.
Verder is de auto droog, ook het opbergvak in de bodemplaat.

Kan iemand mij vertellen hoe ik dit kan verhelpen

kmed

Geplaatst door kmed (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

willyvan (5) PRO, 15 jaar geleden

is de bekleding die niet goed afsluit moet je ddeurbekleding erafhalen en opnieuw inkitten komt water ongeveer op de helft zie je lijmrand zitten

kmed (0), 15 jaar geleden

Willyvan,

Ik denk dat ik niet duidelijk heb aangegeven wat het probleem is.

Van de een op het ander moment zit er water aan de binnen kant van de deur in de opbergvakken waar je je ijskrabber, kauwgum enz in op bergt.

Haal je het water eruit, gebeurd er een maand of langer niets en dan gebeurd het weer. In de zelfde opbergvakken of in een andere portier.
Als het 2 weken regent zijn niet alle opbergvakken vol met water, maar kan het er een zijn.

Het is dus voor mij een mysterie, omdat ik geen vast patroon zien. Hierdoor kan ik ook niet achterhalen wat de oorzaak is.
Ik wil de megane ook niet weg doen, omdat ik het een fijne auto vindt.

Hopelijk heb ik met dit bericht het e.e.a. duidelijk gemaakt.

sjaak r (0) PRO, 15 jaar geleden

Toch heeft Willy gelijk,

Aan binnenkant is een kitnaad in de bekleding niet goed. Daar loopt het water langs en er idd soms geen patroon in.
Naad opnieuw kitten is de oplossing.

Bjornwittenberg (0), 15 jaar geleden

Mijn broertje had met zijn megane hetzelfde probleem. Kijk eens goed naar de raamrubbers (tussen deur en raam) Bij hem sloot deze niet meer goed aan waardoor regenwater direct de deur inliep en via de speaker eruit kwam.

Ook bij hem is er bij een garage eerst met kit gewerkt, toch bleef dit probleem. Met z'n 2en (hij binnen en ik buiten met de tuinsproeiert) hebben we het probleem gevonden.

Succes!

ps: het is zo dat je alles moet vervangen (mocht deze dus niet goed aansluiten) dus ook de andere rubbers van dit raam aangezien deze niet per stuk te koop zijn maar alleen voor een raam compleet.

schaafjes (0), 14 jaar geleden

Graag wil ik weten of de probleem inmiddels is opgelost en zo ja wat ze hebben gedaan. Wij hebben namelijk hetzefde probleem het was zelfs zo erg dat we schade aan de bedradingen hadden en dit moest voor een groot deel worden vervangen. Ze hebben nu de bedrading wat hoger gelegd en een extra waterafvoer gemaakt. Volgens de garage was de afvoer van de airco niet verstopt. Ze dachten dat de afwatering door bladeren was verstopt. Het leek eerst goed te gaan maar nu hebben we weer water in de opbergvakjes staan.

JethroC (0), 14 jaar geleden

Dit probleem is bij mij ook. Vraagje, heb je ooit andere luidsprekers in je voorportieren laten inbouwen?
Bij mij was dit het geval, en hebben ze - omdat de magneet van de speaker niet in de voorziene ruimte paste - een deel van het 'potje' waar de speaker normaal in zit, weggesneden. Het is niet echt abnormaal dat er langs de raamrubbers water in de deur sijpelt, maar dit wordt normaal afgevoerd door een gaatje helemaal onderaan het portier.
Misschien is het aan te raden dat (indien je de wagen niet nieuw hebt aangeschaft) het paneeltje van je luidspreker er even af te halen en de schroeven van de luidspreker te verwijderen, en even verifiëert dat de ruimte achter de luidspreker afgeschermd, en volledig afgesloten is van de achterzijde van het deurpaneel. Je kan eventueel zelf (zoals ik) iets fabriceren zodat het water niet langs de luidspreker naar binnen loopt.

Ukkie 1.5dci (0), 14 jaar geleden

IDD Jethroc, bij mijn Megane begon het gedonder na het inbouwen van "diepere" speakers ! het afkitten door de dealer werkte niet !
maar ik heb het zelf verhopen......
neem een stevige plastic tas van de supermarkt, leg m plat op tafel, en snijd m rondom open zodat je 2 helfjes hebt.
maak nu de deurspeaker los en haal m eruit, neem één stuk v/h plastic tasje en hou die voor het speaker gat, plak de bovenkant vlak boven het gat even vast met een plakbandje.
stop nu de rest van het tasje voorzichtig én netjes in het speakergat, let op dat de bovenkant nog steeds met het plakbandje vast zit !
plaats nu de speaker weer terug, en zorg er voor, dat het tasje vast komt te zitten tussen het deurpaneel én de speaker !
snij of knip voorzichtig het uitstekende restant van het tasje weg,en monteer het speaker roostertje weer, en klaar is kees !

JethroC (0), 14 jaar geleden

Inderdaad goede handleiding, MAAR... 1 probleem steekt dan op...
Bij lage tonen gaat het plastic zakje beginnen trillen tegen de speaker en dit is echt irritant!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.