Renault Laguna: water in interieur bijrijderszijde

Bouwjaar: 2004, Motorcode: 2.2

Beste.....

Voornoemde wagen was al eens bij de gfarage geweest met de klacht dat er water in het interieur liep. Deze hebben de paravaanbak schoongemaakt, en een nieuw interieurfilter geplaatst. ( Opgelost denk je dan, maar niet waar dus)

Wagen kwam vandaag bij mij, na controle bleken er wel watersporen rondom de kachel te lopen ( oud0, maar er was niets meer nat, terwijl de vloermat doordrenkt was van het water. ( Dus GEEN koelvloeistof )

Na een klets water in de paravaanbak te hebben gekegeld, kwam het tussen het binnen en buitenscherm uitgelopen, vlakbij de deurscharnieren.

Dit heb ik opengetrokken, en er kwam een hoop modder en een schuimen ( geluids)plaat mee naar buiten.. Omdat ik vermoedde dat deze de zaak zou verstoppen deze verwijderd, MAAAAR, ik kan NERGENS een gat vinden waar het water uit de paravaanbak door afgevoerd zou kunnen worden.

Waar hoort dit dan normaal weg te lopen. Ik vermoed dat het water door een stop in de a-stijl, bij de scharnier naar binnen is gelopen, maar weet het niet zeker.

Kent iemand dit probleem en/of oplossing ???????

Alvast bedankt.

Groeten Marcel

hellbat

Geplaatst door hellbat (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

bunky (0) PRO, 14 jaar geleden

rubber dop (flapje) links en rechts in paravanbak... 100% dat ze dr zitten!!! als auto ook elektrisch schuifdak heeft dan deze afwatering goed doorspoelen en controleren of slangen nog op dak-unit vastzitten...

hellbat (0) PRO, 14 jaar geleden

Klopt Bunky, die flapjes had ik al gevonden en eruitgetrokken, de paravaanbak was ook het probleem niet.Die was zo goed als zuiver.

Probleem is. Waar moet dat water naartoe NADAT het door dat gat is weggelopen. Het komt in het binnenscherm terecht, en kan daar volgens mij normaal gesproken niet meer weg.

P.S. Slangetjes van schuifdak zitten nog op hun plek, die komen ook in het binnenscherm uit.
Hier heb ik van de uiteinden ook de doppen afgetrokken.

braintjuh (0) PRO, 14 jaar geleden

zit je airco afvoer niet verstopt?

hellbat (0) PRO, 14 jaar geleden

dat is het niet., De wagen wordt geparkeerd, en als het dan flink geregend heeft,, staat de vloermat rechts vol water. Dus afvoer van de airco is dan niet van toepassing lijkt me.

Cliodennis (0), 14 jaar geleden

Afwatergaatjes van de Dorpel ook ven controleren.

hombre (0), 14 jaar geleden

Inderdaad cliodennis in de dorpel onder de deuren blijft bij mijn scenic ook altijd water in zitten.
Onze mat aan de bestuurderskant was altijd nat,en wisten ook niet vanwaar het water kwam.
Tot we op een dag in de winter (toen het s'nachts had gevrozen) aan de rode lichten stopten en hoorden we het ijs in de dorpel naar voor schuiven.Probleem blijft wel altijd terug komen hoor.
Grtjs

Cliodennis (0), 14 jaar geleden

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Misschien handig om ook even te kijken.

hellbat (0) PRO, 14 jaar geleden

Oké, Dus er moeten gaatjes aan de onderkant van de dorpel zitten, ik ga ze zoeken.

Mensen zijn nog 1 week op vakantie, en zouden terugkomen als het probleem zich nog voordeed, dus hopelijk zie ik ze niet meer terug ( ten teken dat de eerste schoonmaakbeurt voldoende was), maar ik vermoed na dit verhaal dat ze me nog wel zullen bellen.

Groeten Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.