Renault CLIO: wateroverlast in de auto

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9d

In mijn clio staat onder de bestuurderstoel tot en met de kofferbak steeds een laag Schoon water als het heeft geregend. Wie weet waar dat vandaan kan komen. Heb de rubbers bij de deur en ramen al gecontroleerd. Die zijn allemaal ok. Mijn raam aan de bestuurderskant zit wel wat los in de deur. Althans...Als ik het raam iets open draai. Dan zit hij te los in de deur. Zou daar ook water tussen kunnen lopen? En zo ja...Hoe zet je dat weer goed vast?

ramon35

Geplaatst door ramon35 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

marcel6979 (0) PRO, 17 jaar geleden

heb je al bij je antenne gekeken?

ramon35 (0), 17 jaar geleden

Heb al bij de antenne gekeken, maar daar lekt het niet. Zie ook geen kapotte rubbers bij deur en ramen en kofferbak. De hele linkerkant van de auto is van de kofferbak tot en met de bestuurdersstoel beschimmelt. Ook de vloerbedekking naast de achterbank is beschimmeld. Het is schoon water wat er op de vloer ligt. Bij harde regengewoon een plas.

sjaak10918 (0) PRO, 17 jaar geleden

roosters onder je voorruit al gecontroleerd ? die bak moet leeg kunnen lopen, meestal door je wielkasten. Kan dat niet dan loopt het via je ventilatie naar binnen. (heb ik een keer gehad bij een kadett. sindsdien let ik hierop. Sjaak.

Megane20 (0), 17 jaar geleden

Afwatering van je Paravanbak zit verstopt.

ramon35 (0), 17 jaar geleden

en hoe en waar vind ik die paravanbak?? Kan ik er via de motorkap bij? Bedankt vor het meedenken. Ik hoop dat dit het probleem is

hoogfrequent (0), 17 jaar geleden

paravanbak is de bak onder de roosters waar aan rechterkant krik en linkerkant ruitensproeiervloeistof staan.

ramon35 (0), 17 jaar geleden

Zag net tijdens het rijden dat het bij een nat wegdek de kofferbak in komt. Zitten 2 gaatjes in de bodem waar denk ik een dopje in moet. Volgens mij komt het daardoor naar binnen. Zou dat ook kunnen?????

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Kan best, de ontwatering dopjes dienen om water weg te laten lopen, niet on water erin te laten:D
Zou passende dopjes erin zetten welke goed afsluiten, auto van binnen goed drogen, en ander tapijt erin.
Schimmel in de bekleding is moeilijk te verwijderen/doden.
Zal vast wel een sloper ergens staan met goede bekleding.

Megane20 (0), 17 jaar geleden

Als de zaak ook nat wordt als de wagen stil staat komt het niet via die gaatjes in de kofferbak maar via de paravanbak die overstroomd in het ventilatiesysteem. Als je een emmer water over de voorruit leeggiet dan kun je meteen zien of het binnen nat wordt!

carvalho1501 (0), 17 jaar geleden

ik heb ook gehad, water kom via de lamp naar binnen, het rubber zit los van ,of vuil
Als links is, kijk naar de linker lamp

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.