Renault Mégane Break: waterpomp

Bouwjaar: 1999

De motor van mijn Mégane Break 1.4 16V 1999 maakte tijdens het stationair draaien erg veel geluid. Bij het rijden hoorde je dit niet omdat andere geluiden het vervelende geluid overstemden. Het leek te komen uit de buurt van de multie-riem. De garage (dealer) kwam na lang zoeken tot de ontdekking dat het de waterpomp was (aanvankelijk dacht men dat de poelie van de stuurbekrachtigingspomp vervangen moest worden). De waterpomp moest dus vervangen worden en dit grapje kostte mij ¤ 340,--. Vorig jaar werd volgens onderhoudsschema de distributieriem vervangen. Ook toen werd automatisch de multie-riem ook al vervangen. Heeft e.e.a. met elkaar te maken en zo ja is de prijs die ik hierboven noemde dan realistisch???

Jan4992

Geplaatst door Jan4992 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

erwin2915 (0) PRO, 19 jaar geleden

De waterpomp word aangedreven door de distributieriem wij vervangen die altijd mee met de riem want anders krijg je dus dit verhaal.de multi riem word ook altijd vervangen omdat je die eigelijk maar 1 keer kan gebruiken en de distributiereim ook ligt eraan hoeveel km er meegerden is maar de prijs is niet veel ik denk dat renault iets aan mee heeft betaalt maar slordig dat ze niet gelijk de pomp hebben vervangen.

miltico (0), 18 jaar geleden

Hoi Jan,
Dit is een normaal bedrag. Normaliter wordt hier zo'n 3 tot 4 uur werk aan besteed. Ik heb een Renault Megane uit 1997 (1.4) en heb helaas zaterdag pech gekregen. Eerst oververhitting (althans ik zag wat stoom onder motorkap vandaan komen) en later bij ANWB check was het voor 99% mijn waterpomp. Mijn distr.riem is vorig jaar oktober vervangen en moet nu dus weer.. beetje zonde en mijns inziens onnodig omdat ze destijds de pomp voor 70 euro extra mee hadden kunnen nemen.. nu betaal ik 370 euro voor dit grapje.. Ik vindt dat garages absoluut belachelijke bedragen vragen voor reparaties. Mijn schoonvader is zijn leven lang monteur geweest en geeft me gelijk, prijzen in guldens zijn nu letterlijk in euro's! Maarja je kan er weinig aan doen..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.