Renault Clio: waterpomp d'r bij?

Bouwjaar: 2000

hallo, is het verstandig de waterpomp dr bij te pakken bij het verwisselen van de distributieriem van een e7j motor 1.4 uit 2000? (zonder airco). (88 dkm, of kan de riem nog ff mee?)
weet iemand waar ik een riemspanningsmeter kan huren/lenen?

michel318

Geplaatst door michel318 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Is zeer verstandig!

michel318 (0), 18 jaar geleden

klinkt overtuigend met (! uitroepteken) :-), heb je dr ervaring mee met deze motor als je anders niet doet?

ksie (0) PRO, 18 jaar geleden

Waterpomp gaat vaak lekken na het vernieuwen van de distr riem , dus bij twijfel altijd vernieuwen.Ook de riemspanner altijd vernieuwen.Als de riem erop ligt moet je deze een kwartslag kunnen draaien en dan ligt hij vaak goed op spanning.

michel318 (0), 18 jaar geleden

hij lekt nu voor geen meter (dus ik twijfel niet), ik zit nu nog steeds met mn orginele koelvloeistof van de fabriek af. ik ben zelf wel handig genoeg om een distributie te vervangen (ontlopen van het uurloon), alleen kan ik nergens een riemspanningsmeter lenen, echt niemand wilt dat, iemand wel in omg. r'dam?
of komt de spanning niet erg nauw? op mn werk hier doen ze idd met normale v-riemen ook spannen op de hand (ook kwart slag)
Of ik kan eerst voelen aan de oude? en dan onthouden en overnemen.....of is die oude dan veel slapper? luistert het heel nauw de spanning op een distri riem? (ik denk als je de spanning normaal doet dan kan zo'n riem echt wel 6 jaar of 150000 km mee, tis gewoon een veilige waarde natuurlijk die voorgesteld wordt door renault

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.