Renault Grand Espace: waterpomp vervangen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2Dci

Hallo

hierbij had ik een vraagje

Ik heb op 120000 km alle riemen en distributie riem laten vervangen maar hebben waarschijnlijk in de garage de waterpomp niet vervangen

gisteren thuis gekomen van duitsland en de waterpomp loopt uit

weet er iemand of je de waterpomp kan vervangen zonder de distributie riem te moeten losmaken of zit die daaraan vast

en zit de waterpomp idd waar ik denk de koelvloeistof likt aan de kant van de passagier juist naast het wiel want de druppel vallen op de cardan

met dank

nathy

Geplaatst door nathy (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ksie2 (0) PRO, 16 jaar geleden

Waterpomp wordt door distr riem aangedreven.De pomp zal vernieuwd moeten worden en ook de distr riem weer.De distr riem weer terugplaatsen zou ik nooit doen.

Leo O (0), 16 jaar geleden

Indien het een DCI is word de Waterpomp aangedreven door tandwielen. Mijn waterpomp is ook vervangen vandaar dat ik dit weet. Als waterpomp vervangen moet worden hoeven distributie- en/of multieriem niet vervangen te worden.
Als je bij het rechtervoorwiel naar de motor kijkt zie je inderdaad net links boven de rechter aandrijfas een rond dekseltje zitten met aan de onderzijde een lekgaatje. Als hier koelvloeistof uit komt is de waterpomp kapot. Vervangen is relatief simpel, echter motorolie moet ook worden ververst om dat de koelvloeistof in het carter terrecht komt.

Succes

Leo

sjaak r (0) PRO, 16 jaar geleden

wordt bij 2.2 aangedreven door tandwielen.

nathy (0), 16 jaar geleden

[quote=sjaak r]wordt bij 2.2 aangedreven door tandwielen.[/quote]
hallo

je hebt gelijk sjaak

ik heb mijn wagen laten slepen naar renault en hebben ze vervangen en ja de olie ook maar was niet zo erg moest op 160000 km toch gedaan worden en hij had er nu 158000 km en al bij al viel de prijs mee ik heb moeten 390euro betalen voor alles pomp olie ring oliefilter uitblazen systeem nazicht met vloeistof op andere lekken koelvloeistof en werkuren dus ja kan er weer tegen voor 160000 de pomp he lol


groetjes en bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.