Renault Espace: Smurrie in het expancievat Espace '96

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2

Heren, wie kan mij raad geven,

Ik vind smurrie(mayonaise) in de hals van het expancievat en aan de binnenzijde van de expancievat dop.
Olie vuldop is aan de binnezijde schoon, evanals de olie op de peilstok.
Verlies in de 2 jaar ca. 100ml. vloeistof.
Heb kort geleden het watercircuit nog onder druk gezet, ca. 30 min na dat de motor na lange rit was uitgezet.
Eerst druk van het vat af, toen monteren en pompen naar ca. 1,5 bar, de druk liep tergend langzaam terug, ca. 0,1 bar in een kwartier ( zou dit met het krimpen van het afkoelende water te maken hebben ?) Daarna starte hij gelijk.

De koelvloeistof is in geen 5 jaar vervangen en ziet nog steeds groen.
Zou de koelvloeistof na 5 jaar iets(smeermiddel) afscheiden ?

Is dit overduidelijk een lekke koppakking ? Motor start goed, en auto rijd lekker, alleen laatst had ik hem met een warme motor weggezet, en een uurtje later zou ik hem starten... alsof de accu leeg was, kon hem er net door heen trekken, waarna hij wel meteen starte, daarnaa nooit meer gehad. (waterslag ?)

Wie o wie weet raad,

iemand ervaring met de koppakking wisselen ? heb het vroeger wel gedaan maar toen waren de auto"s nog vrij simpel... mini, R4,R12

Heren(en evt dames) alvast bedankt voor het meedenken,

Mvg Nico

nico1

Geplaatst door nico1 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Cor1822 (0) PRO, 16 jaar geleden

Geen gevalletje "nieuwe rijden" ?

Met andere woorden, regelmatig langere afstanden rijden en met een wat stevigere rijstijl?

Als er al een (kleine) lekkage is van olie naar je koelwater zou je eens kunnen testen op uitlaatgas in je expantievat.

Ook koelvloestof heeft een einde levensduur, testen laten of vervangen

nico1 (0), 16 jaar geleden

Tja wat zal ik zeggen... moeders doet er boodschapjes mee en brengt de kinders naar school , (ca.1 Km, en twee keer in de week naar der werk ca. 15 Km. en tja de dame heeft een stevige rijstijl1 keer per maand wordt de espace uitgelaten op de snelweg (120Km./uur) over een afstand van 80 Km.

Zal idd het koelvloeistof vervangen, misschien scheelt dit, baad het nioet dan schaad het ook niet....
Ik kom er op terug.

nico1 (0), 16 jaar geleden

Als er al een (kleine) lekkage is van olie naar je koelwater zou je eens kunnen testen op uitlaatgas in je expantievat

Que... hoe doe je dit ?

AS1 (105), 16 jaar geleden

Renault staat bekend om de gore zooi die na verloop van tijd in het koelsysteem ontstaat. Ik zou me daar niet direkt zorgen om maken.
Dergelijke ouderwetse koelvloeistof hoor je elke 3 jaar te vervangen, dus hoog tijd. Geen rode/oranje koelvloeistof gebruiken want dat gaat niet samen met de groene. Dan krijg je koffieprut. :-)

berendonck (0) PRO, 16 jaar geleden

Heeft deze motor ook een oliekoeler, zo ja, ook deze kan olie naar het koelsysteem lekken.

nico1 (0), 16 jaar geleden

[quote=berendonck]Heeft deze motor ook een oliekoeler, zo ja, ook deze kan olie naar het koelsysteem lekken.[/quote]
Nee hoor...gelukkig niet......
mvg Nico

markievandetuftufclub (0), 16 jaar geleden

mocht er olie weglekken naar het koelsysteem dan moet je zeker ook een laagje olie op de koelvloeistof zien drijven in je expansievat......... En je hebt het alleen over smurrie aangezien je je koelvloeistof zolang nog niet ververst hebt......

nico1 (0), 16 jaar geleden

[quote=markievandetuftufclub]mocht er olie weglekken naar het koelsysteem dan moet je zeker ook een laagje olie op de koelvloeistof zien drijven in je expansievat......... En je hebt het alleen over smurrie aangezien je je koelvloeistof zolang nog niet ververst hebt......[/quote]
Inderdaad geen oliefilm op de koelvloestof, heb inmiddels zo goed en kwaad als het gaat de vloeistof verwijderd door de onderstae radiateurslang er af te halen, er blijft dan toch nog wat in zitten... en heb er vers ingedaan.... klein beetje zag ik weer aan de expanciedop hangen, kan natuurlijk van het restant vloestof zijn er wat er natuurlijk nog in het systeem zit...... ik heb goede hoop.....

Een ieder die gereageerd heeft : Hartelijk dank........ ik houd jullie op de hoogte wat mijn bevindingen zijn in de loop van de tijd..

Mvg Nico

nico1 (0), 15 jaar geleden

Heren, de smurie is er nog wel maar in bijzonder kleine hoeveelheden.... koppakking dus niet lek..Pffffff dat scheelt een hoop werk.
Wat heb ik gedaan : alleen koelvloeistof ververst en de thermosstaat schoongemaakt, zat aardig wat drab aan.... alles werkt nu perfekt... Heren...hartelijke dank voor de goede Tips...... Merci

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.