Renault Espace: Waterpomp vervangen espace 2.2dci type JE (3)

Bouwjaar: 2002

Licht koelvloeistof verlies uit het koelvloeistof reservoir. Dealer heeft diagnose gesteld. Blijkt dat waterpomp lekt. Er komt "bruine smurrie" uit een gaatje in een aluminium dekseltje net boven de rechter aandrijfas. Kennelijk moet, naast een aantal spanrollen, ook de distributie- en multiriem worden vervangen. Weet iemand hoe de waterpomp in het motorblok zit en of bovenstaande inderdaad noodzakelijk is?

Bijvoorbaat dank voor reacties

Leo O

Leo O

Geplaatst door Leo O (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Waterpomp zit achter deksel die met 4 boutjes is bevestigd en hij wordt aangedreven door een tandwiel. De distributieriem en multiriem hoeven voor deze reparatie niet te worden uitgebouwd. Alleen de motorolie moet worden ververst omdat bij het verwijderen van de waterpomp er koelvloeistof in het oliecarter komt.

Leo O (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor het antwoord Henkie. Ga dit met dealer bespreken.

Groet Leo O

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.