Renault Megane: wel starten maar slecht aanpakken

Bouwjaar: 1996

hallo,

ik heb een megane 1.9d die wel start maar slecht aanpakt.
startblokkering is uitgeschakeld. gloeispiralen goed, brandstofretourslangetjes vervangen, stopzetter gecontroleerd, brandstoffilter vervangen. heb een nieuwe cilinderkop gemonteerd auto kreeg een 2 maand naar dat de kop vervangen was startproblemen. wanneer ik de auto start draait de motor soepel en vlot rond tot ongeveer 10 keer rond te zijn geweest begint die "zwaarder" te draaien. kan het een elektrisch probleem zijn omdat ook de auto door blijft lopen nadat ik de contactsleutel op een nul heb gedraait. stopzetter is wel goed. er blijft namelijk spanning op de draad van de stopzetter staan.
mvrgr. gerald

gerald schroer

Geplaatst door gerald schroer (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Ebber (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik zou eens de bdp sensor doormeten!

Siem Bijman (140) PRO, 18 jaar geleden

Zijn de kleppen goed gesteld bij de nieuwe kop? Als deze aan staan heb je ook startproblemen. Zwaarder draaien, is dat bij het starten of loopt hij en slaat hij af? Kan in startmotor zitten.Os in een massa aansluiting. Daarvoor eens een startkabel op min-accu en motorblok plaatsen.Succes !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.