Renault Megane: TE HOOG CO

Bouwjaar: 1998

Het betreft een megane 1.6 8v die inhoudt en benzine zuipt.
Ik heb eerst het co gemeten en dat bleek veel te hoog(5_10%).
Daarna naar de Dealer gebracht en uit laten lezen,waarbij er geen
storing uit kwam(het storings lampje brandt ook niet).Er zit geen lek in het vacuum naar de map.sensor.Daarna gekeken of de motor op tijd stond en dat klopte.Daarna de lambdasonde gedemonteerd,die bleek sterk vervuild te zijn dus schoongemaakt en op werking gecontroleerd.Tijdens gasgeven reageert de lambdasonde gewoon goed om vervolgens 0.8v aan te geven(te rijk dus).Vervolgens de stekker van de computer gecontroleerd en daar bleken 4 pootjes groen te zijn,schoongemaakt en ingespoten,maar helaas geen resultaat.Heeft iemand soms een suggestie of tip.
Bij voorbaat dank
Arte van Middelkoop.

MI16

Geplaatst door MI16 (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

sjaak r (0) PRO, 18 jaar geleden

Wat zijn je 4-gas waardes?

MI16 (0) PRO, 18 jaar geleden

co en hc normaal,lambda 1.08(stationair)en bij gasgeven loopt co snel op naar 6% en gaat vervolgens door tot-----.De hc zit dan op 800 en de lambda op 0.80,Zuurstof blijft normaal(laag).Helaas weet ik de co2 waarden niet,en aangezien de klant de auto mee heeft kan ik dat nu niet controleren.
mvg,
A van Middelkoop

sjaak r (0) PRO, 18 jaar geleden

Kan je beter doen als de auto er weer is.
Wat is laag mt zuurstof? Moet op toeren nagnoeg naar 0 gaan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.