Renault ESPACE: Werkplaatshandboek voor Espace IV phase II (vanaf 3-'06)

Bouwjaar: 2006, Brandstof: LPG, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 100

Dag problemcar 'collega's',

Mijn probleem is het volgende, ik ben op zoek naar de 15A zekering en relais van de airconditioning van mijn Renault Espace IV. Over de Espace IV is veel te vinden, ook op dit forum. Echter, meestal gaat het over een Renault Espace tot bouwjaar 3-'06. Ik heb echter een phase II, dus vanaf 3-'06. Ik heb tot nu toe al aardig wat tijd gespendeerd aan het zoeken naar (airco) componenten die compleet ergens anders zitten dan bij een phase I. Vandaar mijn 2 vragen;

1. Wie weet waar het relais en zekering (15A) zitten van de airco bij een Espace IV phase II. Ze zitten niet onder het dashboard aan de rechter zijde, zoals bij de phase I.
2. Weet iemand waar ik aan een werkplaatshandboek of iets dergelijks voor een phase II kan komen? Mag digitaal of hardcopy.

Alvast hartelijk dank voor nuttige reacties! Mvg,

Bert

bwervers

Geplaatst door bwervers (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Heino4267 (230), 7 jaar geleden

Heel veel zaken van de Espace Phase II komen overeen met de Vel Satis Phase II.
In hoeverre dit soort zaken overeenkomen weet ik niet.
Hier vind je het Vel Satis forum: www.renaultvelsatis.nl
De werkplaatshandboeken vind je (compleet) hier: http://bestand.renaultvelsatis.nl

RPJdeWeert (0), 7 jaar geleden

Hallo Heino4267, heb je ook zo'n site voor de werkplaatshandboeken van de Renault (grand) Scenic II?

Heino4267 (230), 7 jaar geleden

Helaas ....

bwervers (0), 7 jaar geleden

Dag Heino en anderen,

De Vel Satis handboeken zijn helaas ook van voor '2006 en dus niet voor phase II. Ik heb inmiddels m.b.v. een behulpzame dealer gevonden waar de zekering (15A) en het relais van de airconditioning zitten. Bij een Espace IV phase II zitten ze aan de linkerzijde onder het dashboard. Ze zijn te bereiken door het verwijderen van het paneel waar o.a. de handrem in zit. Zie ook de bijgevoegde afbeelding.

Mijn eerste vraag is daarmee gesloten. De vraag wie (werkplaats) informatie heeft specifiek voor de Renault Espace IV phase II (dus van 2006 of nieuwer) blijft openstaan.

Heino4267 (230), 7 jaar geleden

Ik had zelf een Phase II en als het goed is staan op die site zowel de Phase I als Phase II handboeken: ik vond er altijd alles op ...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.