Renault Laguna GT II: Xenon verlichting defect: lamp en unit stuk?

Bouwjaar: 2002


Gisteren is een Xenon lamp (rechts) stuk gegaan van mijn auto. Zonder aankondiging was ie opeens stuk. Hij leek wel nog te ontsteken, maar ging niet branden.

De Renault dealer heeft er een nieuwe ingezet. Van de oude lamp bleek het glas gebarsten! De nieuwe gaf even blauw licht en daarna wit, ook bij meerdere keren proberen. Volgens de dealer was dus ook de aanstuurunit stuk. De andere lamp (links) geeft prima licht. De dealer heeft de oude lamp weer terug geplaatst omdat ze geen unit hadden liggen.

Dit grapje zou 200 voor de lamp en 330 voor de unit kosten. Ook zou reparatie betekenen dat er het een en ander gesleuteld moet worden, w.o. de bumper eraf. Normaal zou dit ook niet stuk horen te gaan.

Wat is jullie mening? In de handel lijkt de prijs op de helft te liggen voor aftermarket setjes, dus de prijs van Renault lijkt me behoorlijk hoog. Ook vraag ik me af of er mogelijk een coulance van Renault te vragen is.

Als laatste: deze auto heeft ook onlangs de inspuitcomputer kapot gehad. Die gaf problemen en na lang zoeken en het onterecht vervangen van het gasklephuis is dat pas gevonden en opgelost. Nu begin ik bang te worden dat er mischien iets mis is met de boordspanning van de auto waardoor de elektronica stuk gaat...

Hopelijk weet iemand raad, want na 2000 euro voor dat eerdere probleem (waarvan het merendeel vruchteloos) nu nog eens 500 is toch wel even heel behoorlijk slikken...

Groeten,

Bas.

sgm

Geplaatst door sgm (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

sgm (0), 18 jaar geleden

Lamp nog een keer losgehad. Type is Philips D2R 35W en de unit is Valeo met een hele hoop nummers:

Valeo 89001411
73930912
Made in France 269/01
Barcode 7393091200864529

sgm (0), 18 jaar geleden

Inmiddels Valeo Service in Helmond gebeld. Het Valeo nummer van de unit rechts is 088318. Daarmee besteld bij Brezan in Weert. Ik heb er veel korting gekregen. Dus prijzen zijn hoger dan wat ik moet betalen:

Philips D2R 35W 85126: ongeveer 125 euro (205 euro bij dealer)
Valeo Nr. 088318: ongeveer 125 euro (337 euro bij dealer)

Morgen is de bestelling binnen en dan nog monteren. Het resultaat laat ik hier weten.

sgm (0), 18 jaar geleden

Resultaat is dat de verlichting het weer doet. Alleen een licht kleurverschil tussen links en rechts. Mischien dat een Colormatch type beter was, maar daar kon ik 123 geen informatie van krijgen.

Conclusie: goed zelf te doen of door algemene garage. Bij de dealer wordt je heel dik afgezet voor de onderdelen :-(

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.