Renault Clio: zeer laag stationair toerental,clio 2002 1.2 16v

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 16v

auto heeft al geruime tijd zeer laag stationair toerental, gasklephuis is gereinigd en er zijn geen foutmeldingen.

iemand enig idee?

arjo

Geplaatst door arjo (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Bas_petiet (0) PRO, 13 jaar geleden

En over wat voor toerental praten we dan, en heb je dit zowel met koude als warme motor? Is de gasklep na het reinigen ook opnieuw geinitialiseerd?

EddyRobena (0) PRO, 13 jaar geleden

Je moet inderdaad je gasklephuis laten inistialiseren(zoals dat bij Renault heet),dan +-10min stationair laten draaien en ff op deellast rijden(+-1min)

grt.Thomas

arjo (0) PRO, 13 jaar geleden

het betreft hier een 1.4 E7J 55kw en niet een 1.2 sorry.

met een kts kan ik bij dit type geen basisinstelling uitvoeren helaas.

timhoeks2 (0) PRO, 13 jaar geleden

das ook geen 16v dan toch?? de 8V's hebben nogal eens problemen met de inlaat pakkingen en ook kleppen goed stellen wil nogal eens helpen.

EddyRobena (0) PRO, 13 jaar geleden

Deze auto's hebben ook wel eens last van de luchtregelschuif die niet goed werk.Is ooit een modificatie voor geweest,en moest je een versterker tussen de stekker en de aansluiting op het smoorklephuis monteren.Meeste auto's hebben deze al.Als dit het geval is,goed naar de spruitstukpakkingen van de inlaat kijken.Gewoon met remmenreiniger tussen de kop en het spruitstuk spuiten en kijken of de motor daarop reageert.Reageert ie dan zijn je pakkingen lek.

mvg Thomas.

brunovanderjeught (0), 13 jaar geleden

Ik heb dit ooit met een clio voorgehad, en de elektrische aansluitng van de temperatuursensor op het termostaathuis, of daarrond, was geoxideerd, wat resulteerde in slechte informatie naar de inspuitmodule

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.