Renault Scenic: zekeringen

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5 dCi 105 PK

Goedendag,
Kan iemand mij helpen,

Ik ben eigenaar van een nieuwe Scenic 1.5 dCi 105 pk, bouwjaar 2007
Mijn achterlicht Links (leds) en mij voorste parkeerlicht links branden niet meer.
Ik denk dat er een zekering is doorgebrand, maar ik kan deze maar niet vinden, in het instructieboekje staan de zekeringen van de verlichting niet vermeld.
De zekeringen rechts onder het stuurwiel zijn allen OK.
Nu is mijn vraag, hoe kom ik bij de juiste zekering onder de motorkap (naast batterij), ik heb al het zwart plastiek deksel losgemaakt (dat met die twee vijsjes) maar hoe kom ik nu aan de juiste zekering.
groetjes,
Vincent

Geplaatst door

rymenvi (0)

al 17 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Mijn ervaring is dat er in de zekeringkast onder de motorkap nooit zekeringen voor de verlichting zitten.
In die kast zijn de zekeringen voor het motormanagement en andere onder de motorkap aanwezige zaken.
Als het een nieuwe auto is dan zou ik Renault Assistance bellen.

RolandK10257 0

17 jaar

Morgen zal ik even in het electronische schema kijken of ik er iets over kan vinden.
Het is wel zo dat ALS 1 van deze zekeringen defect is, dan ben je niet echt blij...
Wegens kans op vocht e.e. hebben ze deze kast bij een nieuwe scenic op zijn kop gemonteerd, dus de zekeringen zitten aan de onderkant....
Bij de dealer kunnen ze via een vrij nieuwe functie in de clip alle componenten aansturen om zo de zekeringen te controleren. Dat kan een hoop werk schelen...

Ferdy

fkoole 0
badge

17 jaar

[quote=RolandK10257]Mijn ervaring is dat er in de zekeringkast onder de motorkap nooit zekeringen voor de verlichting zitten.
In die kast zijn de zekeringen voor het motormanagement en andere onder de motorkap aanwezige zaken.
Als het een nieuwe auto is dan zou ik Renault Assistance bellen.[/quote]
Toch zit het bij de scenicII onder de motorkap en zit idd de kast op de kop er in.
Even langs dealer gaan zoals Ferdy zei.

sjaak r 0
badge

17 jaar

Dag Ferdy, Roland en Sjaak,

Mijn oprechte dank voor jullie inzet op deze site.
Sjaak, ik wacht nog even op het bericht van Roland voor ik naar de dealer stap, misschien kan ik het zelf oplossen via zijn opzoeking.
Wel even een correctie aanbrengen het gaat om het RECHTER achterlicht en het RECHTER stationeerlicht (en niet het linker zoals vermeld in het eerste bericht ).
Na controle weet ik ondertussen dat de oorzaak van het doorsmelten van de zekering bij mijn aanhangwagen ligt.

Groetjes,
Vincent.

rymenvi 0

17 jaar

je kunt het zelf proberen, maar het is wel een beetje werk. accu + accubak eruit, div kappen, UPC eruit, zekering vervangen... Als je niet echt handig bent, zou ik er niet aan beginnen..

kawaZ750 0
badge

17 jaar

Dank U kawaZ750,

Ik ga het erop wagen kawa, 30 jaar geleden was ik nog autoplaatslager, maar de tijden zijn veranderd zeker wat auto-elektronica betreft.
10 jaar terug wou ik eens een radio installeren in een VW Polo met transponder en dat is mij slecht bevallen, men moest terug een code inbrengen via een laptop van de VW dealer om hem weer aan de praat te krijgen.
Dus mag ik gewoon het accu loskoppelen zonder grote problemen nadien, zoals ontregeling van de motorsturing enz (het terug instellen van de radio en klok is natuurlijk logisch).
Groetjes,
Vincent.

rymenvi 0

17 jaar

verder geen probleem, alleen moet de radiocode ingevoerd worden, als je een originele radio hebt, en de ruiten moeten ingeleerd worden, door de schakelaar 2 seconden naar boven te houden met de ruit in de bovenste stand.

kawaZ750 0
badge

17 jaar

Dank U Ferdy, Sjaak en Kawa Z750,
Ik heb zopas de zekering vervangen ( ééntje van 7.5 A).
De info van Kawa was duidelijk en correct, maar wat een werk zeg voor een zekering te vervangen.
De fout ligt bij de dealer, de elektrische stekker van de trekhaak was in spiegelbeeld aangesloten; de massa moest het rechter stationeerlicht zijn, en het mistlicht moest het stoplicht zijn en visa versa.
Dank U jongens,
Groetjes,
Vincent.

rymenvi 0

17 jaar

Ik heb exact hetzelfde probleem. Eergisteren een aanhanger aangekoppeld gehad. Gisteren werd ik erop attend gemaakt dat mijn achterlicht het niet meer deed. Geprobeerd te vervangen, maar zonder resultaat. De dealer zei dat het stadslicht voor waarschijnlijk ook niet meer werkte en dat dat kwam door de aanhanger. Verder zei de dealer dat het ongeveer anderhalf uur zou duren om de zekering te vervangen, dus daarom heb ik besloten om het eerst zelf te proberen. Het betreft een scenic 2.0 16v uit 2006, maar ik ga ervan uit dat de zekeringen hetzelfde zijn.

De accu heb ik reeds verwijderd en ook de afdekkap van de zekeringen. Ik kom echter nog niet bij de zekeringen omdat ik de accubak er niet uitkrijg. Die zit nog ergens vast maar ik weet niet waar.


[quote]verder geen probleem, alleen moet de radiocode ingevoerd worden, als je een originele radio hebt, en de ruiten moeten ingeleerd worden, door de schakelaar 2 seconden naar boven te houden met de ruit in de bovenste stand.[/quote]
Waar kan ik de radiocode vinden? En moeten de ruiten allemaal ingeleerd worden op deze manier en wat is het gevolg als ik de ruiten niet opnieuw inleer? Doen ze het dan niet meer?

Alvast bedankt voor een helpend antwoord!

dickey 0

17 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.