Renault Twingo: zelf vervangen waterpomp renault twingo 1995

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine

hallo

mijn vrouw heeft een twingo en de waterpomp is aan het lekken. mijn vraag is nu kan ik zelf de waterpomp vervangen? moet ik daarvoor de distrubitie riem demonteren of zit het net zoals bijv bmw gewoon aan de multi/aandrijfriem wast?

vr gr

alex zwaal

sexy-lexy10

Geplaatst door sexy-lexy10 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 13 jaar geleden

De Twingo heeft een ketting. Waterpomp wordt aangedreven door een v-snaar of multiriem (afhankelijk van motortype en/of bouwjaar).

mvg,
Hans

sexy-lexy10 (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor het snelle antwoord. Ik weet genoeg. Weet u misschien ook een goede site ofzo waar ik het kan bestellen?

Vr Gr.

Alex Zwaal

Hans4040 (310) PRO, 13 jaar geleden

er zijn verschillende bedrijven:
http://www.onderdelendirect.nl/
http://www.winparts.nl/home

of gewoon naar de automaterialenhandel.

sexy-lexy10 (0), 13 jaar geleden

Oké. Bedankt voor je hulp!! Zijn er trouwens dingetjes waarop ik moet letten met vervangen waterpomp?

sgm (0), 13 jaar geleden

Recent bij een iets oudere Twingo het kopje gelicht. De waterpomp zat knalvast op de bouten in het waterpomphuis. Ze zaten vastgerot met de borst en niet met de draad.
De bouten braken zelfs af toen we er (nog voorzichtig) met een 6-hoekige dop aan gingen sleutelen. Uiteindelijk hebben we de waterpomp kunnen verwijderen door het huis heet te stoken met een verfföhn en veel "voorzichtig" wrikken. Verwijder liefst de watertemperatuursensor voordat je gaat wrikken en stoken.
Pakking was in de automaterialenhandel niet te krijgen. Die moest van de dealer komen of, in ons geval, zelf geknipt van pakkingpapier.

Tips (uitgaande van de 1.2 8V motor):
* scherm het omgevouwen metaal van het binnenspatbord af om verwondingen te voorkomen. Je moet daar langs reiken voor de spanrol van de riem.
* de bout van de verstelling spanrol van de riem heeft een moer aan de andere zijde.
* in de stekker van de watertemperatuursensor moet je knijpen om de vergrendeling te lossen.
* zorg voor een goede waterpomptang om de waterleidingen los te maken met de klembeugels.
* ik herinner me ook nog slangenklemmen met een rubber dop op de sluiting. Die moest je na verwijderen dop, samenknijpen en dan los wippen met een platte schroevendraaier. Gingen eigenlijk best makkelijk weer vast. Weet niet meer zeker of die ook op het water zaten.
* reken erop dat je de bouten van de waterpomp moet vervangen ivm corrosie (niks bijzonders, maar de winkel moet wel open zijn).
* er zit een bout die je alleen door een opening in de poulie van de waterpomp kunt bereiken.
* zorg dat je een passende 6-kantige dop hebt. De 12-kantige dop gaat geheid over de kop van de boutjes heen.
* pakking waterpomp is niet verkrijgbaar in de automaterialenzaak.

Veel succes, het klusje is best te doen. Hopelijk heb je wat meer geluk met de bouten dan wij!

sexy-lexy10 (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor je reactie en de tips. Gisteren het hele waterpomp vervangen. Koste €105,- inclusief alles dus ook de pakkingen. Ben er in totaal Met vervangen systeem door spoelen en afvullen en lekker bakkie koffie 3 uur bezig geweest. gelukkig zaten de bouten bij mij totaal niet vast en kon ze met gemak los krijgen. De buizen zaten wel iets vast maar beetje met wrikken en doen kwamen ze wel los. Auto koelt weer goed en lekt niet meer :)

Bedankt voor de hulp en snelle reacties allemaal.

Greeeetzzz

Alex

sgm (0), 13 jaar geleden

He, super dat het zo snel is gegaan. Kennelijk had je meer geluk met de locatie van de lekkage. Wij hebben de waterpomp wel nog kunnen gebruiken omdat de lekkage aan de pakking was.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.