Renault Scenic 1.9 dci: Zoemend geluid na ca. 200 meter rijden (vervolg)

Bouwjaar: 2001

Henkie, ik had nog even een vraag aan jou over het bovenstaande onderwerp waar je een week geleden op gereageerd heb.
Hoe verklaar je dat dit probleem ineens ontstaat? Met olie zou ik verwachten dat het geleidelijk gaat. Ik zelf dacht in eerste instantie aan een gedeeltelijk dichtgeslipt inlaatspruitstuk omdat ik afgelopen zomer de EGR klep intern gereinigd had. In het inlaatspruitstuk zag ik nog behoorlijk wat dikke smeurie. Kan het spruitstuk makkelijk gedemonteerd worden of moet er dan ook nieuwe pakking (papier?) gemonteerd worden. Wordt dit in de garage wel eens gereinigd Ik suggereer dit omdat de auto de laatste tijd een wat laag stationair toerental draaid en met optrekken lichtjes schokt.
Ik schreef de vorig keer dat ik het brandstofpompje,bij het op kontakt zetten, in het interieur de laatste tijd goed kon horen. Ik heb echter net constateerd dat dit geluid ergens bij de binnenverlichting (boven spiegel) vandaan komt. Zit daar soms een relais dat resoneert.

WtB

Geplaatst door WtB (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Waarom stel je deze vraag niet in de topic die oorspronkelijk had geopend?

http://www.problemcar.nl/index.php?topic...

Safrane10698 (0), 19 jaar geleden

Volgens mij heb je climat control in je auto, en wat je dan hoort is waarschijlijk het ventilatoortje van de termometer

WtB (0), 19 jaar geleden

Henkie, sorry ik stelde de vraag op deze wijze omdat ik me niet kon voorstellen dat jij kunt bijhouden of er op vragen van ca. 1 week geleden nog reactie's zijn toegevoegd. Ik zal in het vervolg bij de oorspronkelijke topic plaatsen.
Het is inderdaad het ventilatortje.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.