Renault renault megane dti: zware gaspedaal en trillend stuur en rempedaal bij hard remm

Bouwjaar: 2001

hallo,

ik heb pas bij een handelaar een renault megane dti hatchback gekocht en meteen bij het rijden viel mij op dat het gaspedaal zwaar te bedienen is. ik ben terug gegaan naar de handelaar en hij zegt dat de auto gewoon 100 % goed is en dat ik waarschijnlijk mijn vorige auto nog gewend ben.
ik heb hiervoor een megane 1.9D uit 98 gehad en die had geen zware gaspedaal. in principe zijn de auto's identiek op de vormgeving na dan. wie weet wat het kan zijn ?
tevens als ik hard rem begint soms de stuur en het rempedaal te trillen.
zelf heb ik een beetje ervaring met autotechniek en zelf vermoed ik dat de remschijven krom of versleten zijn.
maar... volgens de onderhoudshistorie die ik bij de renault dealer heb gehaald heeft de megane een frontale aanrijding gehad
en de handelaar heeft me daar helemaal niets van verteld.
zou er misschien iets mis zijn met de wielophanging door dat ongeluk ?????
moet ik anders naar mijn eigen (betrouwbare) garage voor een komplete controle van de auto ???

bedankt voor de hulp

versace1

Geplaatst door versace1 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

2-fast-reanult (0) PRO, 19 jaar geleden

jah als de auto van vooren in elkaar heeft gezeten kan er wel het 1 of het ander krom zyn maar zoals by het remmen klinkt het als kromme schyven maar k zou tog eve langs de garage gaan voor een controle

dupl-u-4384-5dd14715bbc69+sneppie (0), 19 jaar geleden

Trillingen in het stuur bij remmen is meestal het gevolg van een kromme remschijf.(dit is soms ook te voelen in het pedaal)Dit heeft m.i niks te maken met de schade.
Een collega van mij heeft dezelfde Megane 1.9 diesel uit '99 als mij en daarvan gaat het gaspedaal ook veel zwaarder dan bij die van mij. Het valt hem niet meer op. Kwestie van wennen denk ik. Je zou de kabel even na kunnen lopen op beschadigingen of scherpe knikken. Sukses

Safrane10698 (0), 19 jaar geleden

Er is trouwens een eis die beschermd de consument tegen dit soort zaken (van die frontale aanrijding).

Ik heb het effe opgezocht dit stond in de autoweek:
Waarschijnlijk gaat het hier om een slecht opgeknapte schadeauto. U hebt de auto tegen een scherpe prijs gekocht en niet laten keuren. Dat houdt een zeker risico in. Maar als de auto zo slecht is dat u daar in alle redelijkheid geen rekening mee behoefde te houden, kunt u de verkoper hierop aanspreken. U mag als particulier namelijk verwachten dat een auto aan bepaalde eisen voldoet en dat het geen opgelapte schadeauto is (conformiteiteis). De ervaring leert echter dat u dan vaak naar de rechter moet, met het risico dat deze de vordering afwijst. Wel raad ik u aan de BOVAG te informeren dat het bedrijf de suggestie wekt lid te zijn. (RV)

versace1 (0), 19 jaar geleden

sterker nog, de verkoper heeft mij voordat ik de auto van hem kocht niets verteld over een schade.
omdat het onderhoudsboekje niet aanwezig was heb ik gevraagd of hij voor de komplete onderhoudshistorie kon regelen.
hij had er geen enkele probleem mee en gaf duidelijk aan dat de auto in goede staat is en er geen sprake is van mankement.
ik kreeg de onderhoudshistorie in een gesloten envelop pas bij aanschaf van de auto.
daarom heb ik besloten dat de auto toch voor een grote controle naar mijn eigen ( zeer betrouwbare) garage gaat.

renault-monteur (0) PRO, 19 jaar geleden

gaskabel vervangen komt wel vaker voor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.