Rover 200: Boutjes afgebroken bij remschijf

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v 100KW

Hallo mensen.
Door een roodgloeiende remschijf was ik genoodzaakt om mijn remschijf te vervangen. Nu zijn die twee boutjes afgebroken, zijn er niet uit te krijgen. Ook niet door er met een dremel in te slijpen zodat ik het mss met schroevendraaier kon proberen. Dus nu moest ik ze uitboren. Maar hoe krijg ik die remschijf nu gecentreerd. Of heeft iemand er nog een naaf liggen met abs voor de 220 coupé? Ik heb gelezen dat deze shit vaak afbreekt.

MVG Peter

VFR16V

Geplaatst door VFR16V (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=VFR16V]Hallo mensen.
Door een roodgloeiende remschijf was ik genoodzaakt om mijn remschijf te vervangen. Nu zijn die twee boutjes afgebroken, zijn er niet uit te krijgen. Ook niet door er met een dremel in te slijpen zodat ik het mss met schroevendraaier kon proberen. Dus nu moest ik ze uitboren.[/quote]
Boren? had je niet moeten doen, nu ben je ver van huis. Normaal geproken gebruiken we hiervoor een linksetap..., fluitje van een cent.

Gr. paul

hellbat (0) PRO, 15 jaar geleden

die boutjes hoeven er niet persé in te zitten, je centreert de schijf op de naafrand, en trekt hem vast met de wielbouten.

Die twee kleine schroefjes zijn alleen een montagehulpmiddel.

Groeten Marcel

VFR16V (0), 15 jaar geleden

Oke, nu ben ik ver van huis maar in principe heb ik die boutjes niet nodig. Hoeveel speling kan en mag een schijf hebben. Nu heb ik hem zover gecentreerd dat deze nog geen halve mm speling heeft. De ene zegt dat het niets uitmaakt, de ander zegt van wel.

MVG

hellbat (0) PRO, 15 jaar geleden

de schijf moet centreren op de rand in het midden van de naaf. Dan zit hij altijd recht. Als dit niet het geval is, heb je mogelihjk een verkeerde remschijf met een te groot naafgat.

Groeten Marcel

CARS&MOTORS (0) PRO, 15 jaar geleden

er zitten toch tapeinden op de naaf om t wiell vast te zetten
daar centreer je de schijf al mee

CARS&MOTORS (0) PRO, 15 jaar geleden

vroeg wakker marcel?

VFR16V (0), 15 jaar geleden

Hallo Marcel,

Die ZATEN er inderdaad op. Ik kreeg ze er met geen mogelijkheid uit. Alles geprobeerd. Ik heb een andere naaf besteld maar moet toch rijden 2 weken. Is dit een groot probleem? Ik heb ze nu met een bout en moer vastgemaakt maar de schijf is nog geen halve millimeter uit het lood.

Groetjes Peter

kleijn (0), 15 jaar geleden

rem schijf centreert zich al om naaf .
heb jaren rondgeren zonder centreer boutje .
zonder problemen.
mvg willem2

VFR16V (0), 15 jaar geleden

maar de schijf heeft speling in de hoogte. hmmz dan weet ik het ook niet meer. de een zegt moet er absoluut zitten, de ander zegt maakt niet uit.
mvg peter

kleijn (0), 15 jaar geleden

ja oke peter bij was het zo een opel zit met een schroefje .
moet je het uit boren met een klein boortje .
maar ik zie niet hoe het is kun je zelf het beste beoordelen.
mvg willem2

ook je wiel bouten centreren je schijf .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 200 of stel zelf een nieuwe vraag.