Rover 3500 1969: hete Rover P5b start slecht of niet

Bouwjaar: 1969, Brandstof: LPG, Motorcode: 3.5 V8

Dag,
Mijn Rover P5b heeft een electronische ontstekening, flamethrower bobine en magnecor-bougiekabels. Loopt erg goed op LPG (start er ook op).
De laaste tijd start hij erg moeilijk na een tussenstop. De startmotor hoor ik met moeite ronddraaien, af en toe inhouden. Vaak slaat de motor dan toch nog aan, maar steeds vaker ook helemaal niet.

Kan dat aan de startmotor liggen, of misschien is de accu niet voldoende opgeladen?
Ik hoor graag het verlossende antwoord!

Groeten
Guus

jgvanloo

Geplaatst door jgvanloo (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 3500? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Mausx (0), 12 jaar geleden

Begin eerst eens met de accu doormeten of laten doormeten.

als die zeker goed is dan is de startmotor aan de beurt.

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

zet er eens een startaccu naast,verschilt het starten dan wat?

Paulus8636 (0) PRO, 12 jaar geleden

Hoe is het ontstekingstijdstip? Je geeft aan dat de startmotor even inhoudt. Kan het zijn dat de ontsteking veel te vroeg staat en daardoor tijdens het starten even laat terugslaan?

Gr.
Paul

jgvanloo (0), 11 jaar geleden

Ik realiseer me dat ik voor dit probleem nog geen feedback heb gegeven. Ik heb de accu volgeladen en later ook vervangen. Dit leverde geen verbetering op. Ik heb ook geprobeerd de ontsteking aan te passen, maar dat leverde weer onregelmatigheid op bij stationair-draaien...

Ik heb intussen ook moeilijkheden als de motor heet wordt. Dan vliegt de toerenteller omhoog, terwijl ik langzaam rij. Even later slaat de motor af en wil pas weer starten als de motor flink afgekoeld is. Kan het zijn dat de ontsteking in de war raakt als de motor warm loopt?
Thnx

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 3500 of stel zelf een nieuwe vraag.