Rover 620 diesel: inhouden bij extra stroomverbruik

Bouwjaar: 1997

Ik heb een Rover 620 diesel die overdag geen problemen kent maar 's avonds met verlichting aan houdt de motor in en is alleen door pompend gas te geven op toeren te houden. Vorig jaar zelfde probleem gekend en na het vervangen van de accu dus een jaar geen last meer gehad. Volgens mijn dealer is dit onmogelijk. Kent iemand het probleem en weet je de oplossing?

Greg3830

Geplaatst door Greg3830 , lid sinds 18 jaar geleden

5 Reacties

Victor11769, 18 jaar geleden

misschien dynamo?

De hakkelaar PRO, 18 jaar geleden

Sta hier niet raar van te kijken, maar wanneer bij een 620 diesel een verkeerd rechter-achterlicht lampje gemonteerd is, mis je inderdaad veel vermogen en is hij niet vooruit te branden!
controleer dit, misschien heb je er wat aan.

Greg3830, 18 jaar geleden

Bedankt Hakkelaar, toevallig had ik net ook zelf ontdekt dat dit het probleem was, het rechterachterlicht was niet van het juiste type. Wel vreemd dat de 3 dealers die ik heb bezocht dit niet (willen) weten. Met een ander lampje loopt hij weer als een trein.

Victor11769, 18 jaar geleden

Kan dit alleen het achterlichtje zijn of ook een andere verkeerde stroomverbruiker. Ik heb t zelfde en daarbij als ie inhoudt valt de toerenteller geheel uit (geeft 0 aan terwijl de motor nog wel loopt) en het gele laadstroomlampje brand dan ook even. maar dat komt waarschijnlijk door het uitvallen.

Bleek bij mij de vliegwielsensor te zijn (stekker zat los)

De hakkelaar PRO, 18 jaar geleden

dat is mij niet verder bekent, van dat achterlichtje moeten de meeste dealers toch weten.
maar controleer de dynamo en de EGR klep goed op werking.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 620 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.