Rover 620 i G3: start problemen benzine

Bouwjaar: 1995

Kan iemand mij op weg helpen.
De problemen zijn geleidelijk begonnen met het terug lopen in toeren bij koude motor, soms zelf zover dat hij afsloeg .Vorig weekend stukje gereden (warm weer)kilometer of 5 even stoppen bij de pomp wat drinken gehaald en niet meer starten .ANWB erbij na 3 min. doorstarten op gas loopt ie weer.Conclusie van de man met kennis brandstofpomp op zijn einde.schijnt vaak voor te komen bij G3.Ben wel naar huis gekomen uiteindelijk op gas uiteraard.Deze week nog wel een paar keer aan de praat gekregen op gas uiteraard maar als ik overschakel op benzine valt hij direct stil.Kan iemand mij vertellen of dit echt alleen de br.pomp kan zijn of moet ik nog op andere mogelijke oorzaken letten br. pomp heb ik al in huis via de sloop het is alleen een aardige klus deze te vervangen heb ik begrepen . Als ik aan deze klus ga beginnen had ik ook graag wat info van iemand die dit al eens eerder heeft gedaan. Ik weet dat hij in de tank zit .Dus tank los en dan ? (links achter en kwartslag draaien) moet ik nog specifiek op iets letten ( tank zo leeg mogelijk uiteraard)Ik hoop dat iemand mij wat suggesties kan geven,Hij is zo mooi en hij rijd zo lekker als hij start tenminste!

Dano1960

Geplaatst door Dano1960 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 620? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

De hakkelaar (0) PRO, 19 jaar geleden

Je kan eenvoudig meten of de brandstofpomp zijn spanning krijgt bij de stekker. Als dat goed is, is je pomp defect.

Let op dat je benzine hoeveelheid voldoende is, als je op gas rijdt, de brandstofpomp moet koeling hebben hiervan. Lang met een bijna lege tank rijden(en starten) is dus slecht.

Dano1960 (0), 19 jaar geleden

Pomp werkte niet meer er zit nu een werkende in en alles doet het weer.
Sorry voor de late reactie en bedankt voor de tip wat betreft de koeling van de pomp.(scheelt een hoop ellende wanneer je veel op gas rijdt.)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 620 of stel zelf een nieuwe vraag.