Rover 620i: Startproblemen Rover 620i help mij!!!!!!!!

Bouwjaar: 1994

Ik heb met m’n Rover 620i het volgende probleem: als de motor koud is dan start ie vaak wel goed, maar als ie warm is en je wil hem starten dan slaat ie pas na 5 keer aan en gaat het gele lampje motorcontrole op het dashboard branden. De auto rijdt wel goed verder. Ik heb bij de Rover dealer de auto laten uitlezen…kostte me wel weer 120 euro pff en daar bleek uit dat BDP-sensor defect is. Ik heb deze besteld op de sloop (150 euro grr) en vervangen, maar nog geen oplossing. De bouggies zijn al vervangen en de kleppen zijn gesteld. Ik dacht zelf nog aan een defecte benzinefilter, maar dan zou die bij koude motor ook niet moeten starten, lijkt me?

Wie kan mij helpen? De Honda Accord heeft dezelfde motor als mijn Rover 620i.
Alvast bedankt en groeten,

Sijbren van der Lijn
Enschede

Sijbren

Geplaatst door Sijbren , lid sinds 19 jaar geleden

2 Reacties

De hakkelaar PRO, 18 jaar geleden

hallo, kijk eens of je geen defecte temperatuursensor in het koelsysteem hebt, deze zal bij een koude motor ongeveer een weerstand van 1400 Ohm. moeten hebben, dit zal minder worden naar mate de temperatuur hoger wordt. Als deze sensor een te lage weerstand doorgeeft aan de motormanagement-ecu, zal er te weinig brandstof worden ingespoten, en dus slecht starten.
p.s. Dit wordt niet als storing opgeslagen in het geheugen, omdat er wel een waarde is (maar misschien niet juist).
gewoon effe de multimeter pakken dus! SUCCES

Sijbren, 18 jaar geleden

Ik heb de sensor vervangen door een van de sloop, hielp niks. Nu maar de gehele ontsteking vervangen en probleem opgelost (570 euro verder). Maar nu hoor ik opeens een irritant geritsel/gekraak als ik redelijk vlot optrek.. het lijkt de aandrijfas te zijn, maar wel vreemd dat het nu hoor net nadat de ontsteking vervangen is. Iemand ervaring hiermee?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 620 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.