Rover 214 : rover 214i bj.1997 start niet!

Medeforummers,

Het volgende met: Rover 214i uit 1997 met alleen alarm en startonderbreking.

Ik ga bij een verjaardag weg (auto start in een keer) en rijd zo'n 15 km naar huis. Er is een plekje voor de deur en ik parkeer de auto erin. Ik stap uit maar zie dat hij heel aso staat geparkeerd dus ik wil hem nog even wat naar achteren zetten. Ik had de deur al dicht gedaan en het alarm stond er alweer op. dus ik weer de afstandsbediening gepakt en het alarm eraf (en ook de startblokkering volgens het lampje).

Wil ik hem starten... NIKS. nog geen klik helemaal niks. dus ik een paar keer alarm erop alarm eraf. maar helemaal niks. Dus ik vanochtend nog een keer geprobeerd... weer helemaal dood.

Waar kan dit aan liggen?.. het relais soms overleden.. blijft de startblokkering hangen? (reset mogelijk?).. is mijn startmotor dood?.... Laad de accu niet meer? (ik heb nog wel gewoon stroom) een zekering gesprongen?...een los contact? ik heb geen idee, maar ik zou graag wat input willen gezien ik deauto niet meer kan rijden en dus een redelijk probleem heb.. want een rover is gemaakt om te rijden en mooi te wezen en niet alleen maar mooi te wezen.

dank voor de input alvast.

Mr.Muller

Geplaatst door Mr.Muller , lid sinds 16 jaar geleden

2 Reacties

sytze PRO, 16 jaar geleden

Haal eens de min pool van de accu en laat hem eraf voor een paar minuten, daarna er weer op, en dan nog es proberen.

Sytze

michaelf PRO, 16 jaar geleden

Gaat je alarmlampje uit?Zoja dan waarschijnlijk startmotor overleden.Het verhaal van Sytze kan je proberen je moet dan wel de afstandbediening weer synchronyseren met de auto!(4 keer op de sluitknop drukken met portier gesloten)

grt Michael

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 214 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.