Rover 0: rover 623 houdt heel even in bij volgas

Bouwjaar: 2006

Mijn rover 623Si uit 1995 houdt heel even het gas ik als ik hard optrek. Dit gebeurd wanneer ik de koppelling laat opkomen na schakelen nr 2e versnelling.
heel even zakt het toerental dan terug (hij hikt) om vervolgens na een seconde gewoon weer naar vol vermogen te accellereren.
ignition Control module en bobine zijn pas vervangen. Ook andere kabels geprobeerd en bougies vervangen. verdelerkap schoongemaakt evenals contact vd rotor. Ik heb sterk het idee dat hij toch wat trager reageert op het gaspedaal.
Is dit misschien brandstofprobleem? of toch ontsteking?
Kip

kipdons

Geplaatst door kipdons (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

systeem eerst laten uitlezen .

groetjes jan.

kipdons (0), 17 jaar geleden

[quote=jan T]systeem eerst laten uitlezen .

groetjes jan.[/quote]
Thanx,
Heb ik gedaan, servicestekker verbonden en diagnostisch systeem geactiveerd en uitgelezen. Geen foutmeldingen. (werkplaatshandboek en diagrammen aanwezig).
Probleem doet zich dus voor buiten het PGFMI-cirquit.
Daarom ook de vraag; ontsteking of brandstoftoevoer??

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

ja dat is moeilijk want bijde worden door de computer aangestuurt.
dan zo indien mogelijk je in de meetwaarde blokken moeten kijken of je daar een afwijking in ziet en als dat niet mogelijk is dan zal het gokken worden ; voor het zelfde geld heeft het met vervuiling temaken dus ik denk dat ik zou beginnen met een nieuw benzinefilter en reiniger in de tank om tezien of dat verbetering teweeg brengt.

groetjes jan.

kipdons (0), 17 jaar geleden

Dank je wel zover,

Ik zit te denken om het brandstoffilter te vervangen en het dan nog eens aan te kijken. Op zich gebruik ik om de 3 a 4 tankbeurten schoonmaakbenzine en d'r wil ook nog wel eens een octaanboostertje bij. Maar misschien heeft zich in de loop der jaren toch vuil uit de tank opgehoopt.
Als er nieuw is volgt dit hieronder...

kip

dapperedodo26 (0), 16 jaar geleden

En is er nieuws?

Gr. Johan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 0 of stel zelf een nieuwe vraag.