Rover 75: Start niet, nokkenas sensor al vervangen na melding P0340

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

Hallo allemaal :-)

Ik 'hobby' regelmatig aan diverse auto's van vrienden, zo nu ook een Rover 75.

De auto start niet. Ik heb mijn Autel module aangesloten en kreeg P0340 als enige alarm melding. Deze uit Engeland vandaan laten komen en gemonteerd maar de auto start nog steeds niet. De auto is in maart door een Ford dealer flink onder handen geweest. Daar heeft men de koppakking vervangen en de kop gevlakt en terug geplaatst. Nu lekt ie wel olie bij bougie 1 en 4 maar dat mag er toch niet voor zorgen dat ie et niet meer doet?

Morgen haal ik em dichter bij huis dus als iemand nog suggesties heeft hoor ik het graag, dan weet ik waar ik kan zoeken!

Thanks,

Jeroen

The Artist

Geplaatst door The Artist (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 75? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

The Artist (0), 12 jaar geleden

Is er iemand die meeleest? :P

Uh, als ik carb reiniger inspuit en dan start gaat het probleemloos. De brandstofpomp hoor ik netjes druk opbouwen. Ik neem aan dat, wanneer deze stopt, er brandstof druk ook aanwezig is en dat de auto wel zou moeten starten. Vanmorgen de auto dichter bij huis gehaald, tijdens het slepen geprobeerd te starten, dit werkte niet. Toen ik thuis de sleutel omdraaide startte de auto maar viel meteen weer uit. Heeft het 2003 model ook een gedeelde tank en zou de tweede pomp dan niet werken?

The Artist (0), 12 jaar geleden

Bedankt voor de overweldigende reacties :P

Probleem is opgelost! LPG G3 installatie start op benzine. Heel veel berichten zijn geweest over ECU's, botsschakelaars etc.. Ook deze Rover had last van.. Een niet werkende brandstofpomp. Opmerkingen over uit elkaar gevallen pompen is een beetje overtrokken. De pomp heeft een koppel ring op 3 cm vanaf de bovenkant. Wanneer de linker pomp (als je in de auto zit) onder de achterbank voorzichtig omhoog trekt zie je een lange witte bus. Dan zie je daar ook een metalen ring gemonteerd zitten om de witte bus. Hier zie je dat de bus uit 2 delen bestaat. Die twee delen willen nog wel eens los trillen van elkaar. Kwestie van krachtig in elkaar drukken en vast draaien. Pomp voorzichtig weer laten zakken (let op het afdichtrubber), dichtmaken, starten en functioneren weer :-)

Wat mij betreft slotje..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 75 of stel zelf een nieuwe vraag.