Rover 75: Ventilator slaat vertraagd aan

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 V6

Als ik mijn Rover 75 start en mijn kachel ventilator aanzet gaat deze niet direct aan. Dit kan soms wel een kleine 10 minuten duren. Ook bij meerdere korte ritten in de stad met warme motor. heb ook de indruk dat de kachel niet heel warm wordt. Soms na het spelen met de knoppen/instellingen wil de ventilator aanslaan, kan ook toeval zijn. Enige logica is niet te bespeuren.

Heb wel een gehoord dat er een relais op de kachel ventilator zit, weet iemand of dit er mee te maken kan hebben. (haperen van een relais)
Of mogelijk een andere oorzaak heeft! Alvast bedankt voor uw reactie!!!

minkm00

Geplaatst door minkm00 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 75? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

pantah (0), 13 jaar geleden

Je kan eens proberen met de twee gele relais in het doosje aan het motorcompartiment te wisselen. Een van die twee is deze voor de ventilator. Als dat niet helpt, kunnen het mogelijks de koolborstels van die ventilator zijn.
Draait de grote schroef ook wel op de radiator? Die is nodig om de airco te laten werken. Als de grote schroef niet werkt, kan het zijn dat de koolborstels hiervan versleten zijn. Deze kan je wel apart krijgen, maar het is wel een vrij aanzienlijk werk om de radiatorventilator uit te nemen voor revisie. Intussen laat je je verwarming best op 'econ' staan. Zoniet riskeer je dat je kompressor van je airco kapot gaat.

minkm00 (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de reactie, heb inderdaad even naar de relais gekeken en deze is waarschijnlijk stuk. Moet hem echter nog doormeten en wellicht vervangen. Als ik eraan zit gaat de ventiltor van de kachel spontaan aan. Dus waarschijnlijk is dan het probleem opgelost. Maar dat laat ik hier nog wel weten. Alvast enorm bedankt!!

pantah (0), 13 jaar geleden

Mss eens wat WD40 in de kontaktjes spuiten. Mss ligt vocht aan de oorzaak. Maar voor hetgeen een relaistje amper kost, kan je die beter gelijk vervangen. Let wel op de grote ventilator ook. Zoals ik zei, kan je je airco-compressor naar de vaantjes helpen als je hier niet naar omkijkt.

minkm00 (0), 13 jaar geleden

Heb wat WD40 op de kontaktjes gespoten, ging een tijdje goed. Heb een nu een nieuwe relais ingezet. Nou perfect hoor! Op contact en gelijk blazen. Nogmaals super bedankt voor de Tip.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 75 of stel zelf een nieuwe vraag.