Saab 9-5: 9-5 3.0l V6 TiD slaat aan en weer af

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: D308L

Geachte kenners,


Ik heb hier een Saab 9-5 Estate met 3.0 V6 motor, die binnenkwam met een defecte brandstofpomp. De auto liep nog wel op dat moment. Tijdens het stationair lopen van de motor heb ik per ongeluk sluiting gemaakt met 2 massadraden boven op het inlaatspruitstuk. De motor deed even "tak tak" en sloeg af. Na opnieuw proberen te starten bleek dat de motor alleen nog loopt met de kontaktsleutel in de startstand. Laat je de sleutel los, loopt ie niet meer. De pomp moest nog vernieuwd worden, dus hebben we besloten dit eerst te doen en daarna eventueel verder kijken. Uiteraard is het probleem onverandert na het de- en monteren van de brandstofpomp. Het leek ons logisch (en met ons een Saab dealer) dat dit eventueel het elektrische gedeelte van het kontaktslot zou kunnen zijn, dus hebben we deze reeds vervangen. Heb de auto wel uitgelezen maar hier komen geen storingen in voor. Mijn gedachte gaat uit naar de computer, maar ik hoop dat iemand hier ook eens zoiets heeft meegemaakt, en misschien een betere oplossing weet.

Alvast dank voor het meedenken.

D. Bos
info@dabhilversum.nl

Dennis B2162

Geplaatst door Dennis B2162 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Saab 9-5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

moderator pc forum (0) PRO, 15 jaar geleden

Hoewel er geen reakties op je probleem zijn gekomen, zijn we wel benieuwd of je het nog hebt weten op te lossen Dennis?

Dennis B2162 (0) PRO, 15 jaar geleden

Na ontzettend lang zoeken hebben we besloten de auto naar een dealer te brengen. Deze belde na ca 3 uur op met het bericht dat de auto weer liep en dat het probleem zat in het ontluchten van de auto. Heel vreemd naar mijn mening want dit is het eerste wat we uitvoerig hebben gecontroleerd. Het belangrijkste is dat de auto weer vrolijk rondrijdt, maar het echte probleem zal waarschijnlijk altijd een mysterie blijven...

moderator pc forum (0) PRO, 15 jaar geleden

Dank voor je reply Dennis. Natuurlijk ben je blij dat het probleem is opgelost . maar kan me indenken dat je liever een iets duidelijker oorzaak had gehoord van de dealer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Saab 9-5 of stel zelf een nieuwe vraag.