Saab 9-5: Drijfstanglagerschalen versleten door slechte smering, hoe nu ve

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: B235E

Ik heb een Saab 9-5 met een B235E motor op benz, bj 2000, 195000 km oud. Ik heb de motor uitgebouwt omdat de drijfstanglagerschalen versleten zijn. Een van de schalen heeft rond gedraaid in de drijfstang. Oorzaak van dit alles , verstopt zeef oliepomp. De hoofdlagerschalen zijn niet aangetast door overmatige slijtage, zien er voor het aantal KM nog goed uit en maten zijn oke, drijfstangtappen moeten geslepen worden. de Vervuiling in de karterpan en de rest van de blok vallen erg mee, alleen in de karterpan zitten rubberachtige harde delen geplakt.
Mijn vraag is, Hoe ver moet ik de motor uitelkaar halen, welke delen moeten buiten de lagerschalen,ook vervangen worden?.
Zijn er lange borstels en een goed reinigings middel in de handel en wie leverd deze?.
Waar kan ik het beste onderdelen kopen zoals pakkingset, distrebutieset, karterontluchting enz?
Is dit misschien onder garantie te repareren, en waar kan ik hier info over krijgen?.

loek.c

Geplaatst door loek.c (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Saab 9-5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

leo saab (0) PRO, 15 jaar geleden

Loek,Lagers goed bekijken meestal is de krukas niet meer te slijpen controleer ook de turbo,onderdelen bij de SAAB dealer bestellen er zit acht jaar garantie op de motor als er een goed ingevuld serviceboekje bij is groet Leo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Saab 9-5 of stel zelf een nieuwe vraag.