Saab 900S: Airco

Bouwjaar: 1997

Bij het opspringen van de airco is er een roffellend geluid te horen. Dit is enkel te horen binnenin de wagen en niet of nauwelijks onder de motorkap. Het geluid veranderd ook als de toeren veranderen van de motor. De airco heeft nog voldoende koelkracht. Het geluid is enkel te horen wanneer de elektromagnetische koppeling trekt van de compressor. Men zegt dat men de airco zoveel mogelijk moet gebruiken maar met dit geluid is dit niet aangenaam.

Stefek

Geplaatst door Stefek , lid sinds 18 jaar geleden

3 Reacties

jvw6089, 18 jaar geleden

dit zou wel eens de expansie klep kunnen zijn die jij hoort , maar kan ook de compressor zelf zijn .
Als het geluid rechts onderaan het handschoenkastje te horen is ,is het meestal de expansieklep die hapert.

jeroen01, 18 jaar geleden

Beste Stefek,

Dit is een vrij bekend probleem bij de Saab 900 van dit bouwjaar. Heb dit dikwijls meegemaakt toen ik nog werkzaam was bij Saab. De oorzaak van dit geluid komt voort uit de aluminium aircoleidingen. Er ligt waarschijnlijk een leiding te dreunen tegen de carrosserie in de motorruimte. Het geluid ga je horen zodra de airco inslaat en is precies het roffelend geluid zoals jij dat beschrijft. De leidingen vanaf de compressor en condensor goed nagaan en kijken of ze nergens tegenaan liggen. Ze kunnen ook te dicht tegen elkaar aan liggen ter hoogte van het expansieventiel in de motorruimte onder tegen het schutbord waar de leidingen het interieur ingaan naar de verdamper. Ik weet bijna zeker dat dit de oorzaak is.

Stefek, 18 jaar geleden

Bedankt voor deze reacties. Ik zal eerst deze alu-leidingen opvolgen alvorens verdere en duurdere stappen te ondernemen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Saab 900 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.