Saab 9-7X 2006: Cilinder 6 loopt niet mee

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: 5.3, Motorinhoud (cc): 5300, Vermogen (kw): 221

Deze auto loopt op 7 cilinders. Na diagnose kom ik er achter dat de inlaatklep van cilinder 6 totaal niet open gaat of beweegt. Heb inlaatspruitstuk er af gehaald, en het deksel verwijderd. Helaas is er zo niet bij te komen. Zie alleen aan voor en achterkant een stukje nokkenas. Iemand een idee wat de oorzaak kan zijn? Vermoed zelf een stoter, maar daar kom je zo ook niet bij.

arjankempeneers

Geplaatst door arjankempeneers PRO , lid sinds 20 jaar geleden

4 Reacties

arjankempeneers PRO, 4 jaar geleden

Heb tuimelaars verwijderd. Klepstoter van inlaat cilinder 6 kun je zo indrukken. De andere hebben dit niet. Ga nu cilinderkop demonteren. Er zitten verschillende klepstoters in. 4 voor cilinderafschakeling en 4 gewone stoters. Daar zijn ook de kleppen voor onder het middendeksel tussen cilinderkoppen.

hellbat PRO, 4 jaar geleden

Ow, op die fiets, begreep al niet waar heel die rommel voor was onder dat deksel.

arjankempeneers PRO, 4 jaar geleden

Heb cilinderkop er af gehaald. Stoter van 6e cilinder (inlaat) is helemaal lam. Ga ze alle 8 vervangen.

arjankempeneers PRO, 4 jaar geleden

Is weer gerepareerd. Loopt weer perfect. Als de motor tijdens rijden minder belast wordt, dan worden er cilinders uitgeschakeld. Is bijna niet te merken. Je hoort alleen maar iets meer geronk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Saab 9-7X of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.