Saab 9-5: Koelvloeistof verlies

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.3t

Laatste tijd constateer ik dat mijn auto koelvloeistof verlies, niet echt veel, zo kwart liter per 7 a 800 km, maar toch vind ik dit niet normaal, de garage heeft onderzocht, en het koelsysteem onder druk gezet, maar ze kunnen niks vinden, heeft iemand mischien advies hiervoor ?

alvast bedankt, yan.

ZoetZuur

Geplaatst door ZoetZuur (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Saab 9-5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

leo saab (0) PRO, 16 jaar geleden

Yan,als er niets uit de druktest komt en de koppakking test goed dan kan het de waterpomp zijn die kan je bijna niet zien en als er een zeer kleine lekkage is zie je daar ook geen sporen van, om dat de koel vloeistof op het motorblok verdamt .ook kan de kachel wel eens verborgen lekkage hebben dan is de voorruit vaak wat vettig en je ruikt soms een zoete lucht uit de kachel ventilatie,om de lekkage zichtbaarder te maken word er wel eens een tracer in de koelvloeistof gedaan,. gr Leo

ZoetZuur (0), 16 jaar geleden

Leo, dank je voor je uitleg, stel, dat het de waterpomp is, is het een dure aangelegenheid ? omdat de laatste tijd heb ik aardig wat kosten gemaakt, of is het noodzakelijk dat er gelijk wat aangedaan moet worden ?
Van de kachel heb ik begrepen dat het een lastig karwei is, omdat de hele dashboard eraf moet , klopt dit ?

mvgr, yan

hellbat (0) PRO, 16 jaar geleden

Mocht het de waterpomp zijn, dan kan ie nog wel even blijven zitten. Je hebt een distributieKETTING, dus indien je je water blijft controleren zodat ie niet warm kan lopen, kan het weinig kwaad. Het ergste wat er ZOU kunnen gebeuren, is dat de lagers het begeven, en dan heb je geen stuurbekrachtiging en laadstroom meer, dus dat merk je dan vanzelf.

Mocht het de kachel zijn, daar kan ik je niet mee helpen, anders dan mijn ervaring met zweedse producten ( volvo/scania) dat ze alles zoveel mogelijk proberen bereikbaar te houden. Dus afgaande op deze gedachtengang, zou je kachel vrij makkelijk vervangen moeten kunnen worden.

Groeten Marcel

ZoetZuur (0), 16 jaar geleden

Heren, bedankt voor de uitleg !

mvgr, yan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Saab 9-5 of stel zelf een nieuwe vraag.