Saab 9-5: startproblemen en olie lekkage

Bouwjaar: 1999, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.3 liter

Hallo,

het betreft een low pr turbo en de saab is getuned tot ongeveer 230 pk. Ontstekingsunit is recent vevangen. Sinds enige tijd start de motor slechter, zowel warm als koud. Dwz doorstarten, dan het 'gevoel op 3 poten lopen', regelmatig rookpluim, heel enkele keer stil vallen motor op willekeurige momenten. Na 3 poten lopen en een beetje gas, pakt ie hem op en loopt verder 'goed'. Verbruikt enige olie. Garage geeft aan dat er sprake is van ingezakte (uitlaat) klep(pen) en een turbo die aan verniewing toe is. Ik geloof hen wel, maar zoek naar bevestiging van analyse of andere mogelijkheden. Daarbij komt dat ie recent olie lijkt te lekken...hoeveelheid nog onbekend en start ie sinds een paar dagen weer als vanouds. Ik ben in de waan dat bij een slechte turbo er slechts olie verbrand kan worden. (Her)kent iemand deze problemen bij deze km stand. Ik ben tweede eigenaar..LPG is er later ingezet...eerste rijder rustige rijder (broer, dus betrouwbaar). Reparatie kost nogal wat. Weet iemand van mogelijke andere opties van geschetste probleem etc??? En is dit een bekend gegeven...kloppen analyse bij geschetste klachten en voorgestelde oplossing.

Groet RCD

RCD

Geplaatst door RCD (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Saab 9-5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

leo saab (0) PRO, 16 jaar geleden

Ingezakte kleppen komen wel eens voor dit kan gecontroleerd worden met een lektest Lekkende turbo wat vaker het kan zijn dat de kleppen aangekoekt zijn door verbrande ole kleppen reinegen met reinegings middel rechtstreeks in het inlaatsprijtstuk kan dit verhelpen gr Leo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Saab 9-5 of stel zelf een nieuwe vraag.