Seat Ibiza: 1.6i 55kw verschillende problemen

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6i

Al een tijdje zit ik met het probleem dat mijn ibiza slecht stationair loopt, dit trouwens de ene keer wel en de andere keer niet of minder. Soms komen het aantal toeren zo laag te zitten dat de motor volledig uitvalt. (is trouwens ook 1 keer gebeurt onder het rijden op hele lage snelheid in bebouwde kom). Erg vervelend allemaal en hoop dat er een goeie oplossing voor is. het 2e probleem is dat soms na een koude start het andersom gaat , loopt het toerental op tot vrijwel maximaal , zonder ook maar gas te geven of iets aan te raken. wanneer ik dan 1 keer rustig het gaspendaal intrap schiet hij weer netjes naar beneden. Ik heb het idee dat de problemen samenhangen met elkaar , maar kan het mis hebben gezien ik niet de kenner ben.

als laatst zit ik nog met het probleem dat op snelheden boven de 70/80km/h ik achterin heel veel lawaai hoor , wat van de banden lijkt te komen. natuurlijk is het normaal dat het geluid maakt maar hiervan krijg je na een uurtje rijden gewoon hoofdpijn. ik heb de lagers al laten vervangen achter , ook omdat dit zowieso nodig was. had gehoopt dat dit de oplossing was , maar helaas. Bij aankoop merkte ik het al maar werd mij verteld (stom) dat dit kwam door de nieuwe bandjes die er op zaten. iemand een idee ?

Ik hoop dat iemand me kan helpen !

Met vriendelijke groet,

Dennis

dennisr

Geplaatst door dennisr (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Punt 1 en 2:mogelijk een vervuild of een defect gasklephuis,laat hem eerst eens uitlezen.
Punt3: hoogstwaarschijnlijk gecupte achterbanden,loopvlak is dan niet mooi rond meer en veroorzaakt deze herrie,vervangen is de enige goede oplossing.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.